|
|


Krokante honing kip met rijst voor 4 personen
400 gram rijst
Sesamzaadjes, koriander, gefrituurde uitjes en lente-ui om te garneren
Kroepoek voor erbij
Voor de krokante kip
300 gram kippendijen
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel geraspte gember
50 gram maïzena
1 teen knoflook
Zonnebloemolie om in te bakken
Voor de honing saus
70 gram honing
2 eetlepels licht sojasaus (gewone sojasaus kan ook)
3 eetlepels water
1 eetlepel appelazijn
Een halve theelepel sesamolie
1 eetlepel maïzena

Snijd de kippendijen in stukjes en pers de teen knoflook.
Doe alle ingrediënten voor de krokante kip in een kom en meng met elkaar. Laat de kip een kwartiertje rusten.
Giet ongeveer 3 cm zonnebloemolie in een pan met dikke bodem (je kunt ook een frituurpan gebruiken). Verhit de olie en bak de kip in 4 delen bruin en krokant. Dit duurt 2 a 3 minuten. Laat de kip uitlekken op een velletje keukenpapier.
Doe de honing, de appelazijn, de sojasaus, de sesamolie en 2 eetlepels water bij elkaar in een steelpan. Verhit tot er een stroperige saus ontstaat. Meng de maïzena met een eetlepel wat er giet bij de saus. Roer tot het mengsel dikker wordt.
Doe de krokante kip bij de honingsaus en schep om tot alle stukjes helemaal bedekt zijn.
Serveer de krokante honing kip met rijst en kroepoek. Garneer met koriander, sesamzaadjes, gefrituurde uitjes en en lente-ui.
Wil je groente toevoegen? Kies dan voor broccoli of sperziebonen.

