Recept: Kalfsspiezen met prosciutto en salie

 

Kalfsspiezen met prosciutto en salie Gister had ik een off-day. We zouden broodjes met falafel en hummus eten maar dat liep net even anders. De pitabroodjes die ik zaterdag bij de bakker haalde waren beschimmeld, de sla (met kluit) die ik al weken in leven hield was plotseling verlept en de hummus was gisteravond opgegeten door een hongerige mister. Ik baalde als een stekker want ik had me de hele dag al zitten verheugen op mijn favoriete broodje. Niks aan te doen, op naar plan B. Afgelopen weekend aten we saltimbocca en daar had ik nog wat restjes van over. Samen met een courgette die nog in de koelkast lag maakte ik daar deze kalfsspiezen met prosciutto en salie van. Ik instrueerde Douwe dat hij onderweg naar huis een zak patatjes mee moest nemen en het avondeten was gered. Ik maakte de kalfsspiezen met prociutto en salie klaar op de grillplaat. De spiezen zijn nog lekkerder als je ze op de barbecue (gestookt met houtskool!) klaarmaakt. Saltimbocca maar dan met een zomers barbecuetintje. Nu het mooie weer nog!

Ingrediënten voor 4 kalfsspiezen met prosciutto en salie

300 gram kalfsoesters
12 plakken prosciutto
12 saliebladeren
Een halve courgette
Peper uit de molen
Een snuf zeezout

Snijd de kalfsoesters in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Bestrooi de kalfsoesters met een beetje peper en zout. Leg een salieblad op een plakje prosciutto. Leg een blokje kalfsoester in het midden van de plak prociutto. Rol het kalfsvlees in de prosciutto. Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd de courgette in plakken van 1,5 centimeter. Rijg de courgette en het ingerolde kalfsvlees om en om aan een spies.

Bak de kalfsspiezen met prosciutto en salie in een grillpan of op de barbecue gaar. Extra lekker als je de barbecue met houtskool stookt. De kalfsspiezen met prosciutto en salie krijgen hier een lekkere rooksmaak van.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *