|
Vinden jullie een high tea ook zo gezellig? Een tafel vol met hapjes en dan lekker theeleuten. Ik vind het heerlijk. Gezellig bijkletsen en ondertussen genieten van al dat lekkers. Zelf ben ik vooral fan van de hartige lekkernijen. Mini-quiches, bagels met beleg, wraprolletjes en vooral de sandwiches. Mijn favoriet is die met rosbief en truffelmayonaise. Ik ben gek op die combinatie. Zo simpel, maar tegelijkertijd zóó lekker. Hoewel de sandwiches eigenlijk bij een klassieke high tea horen smaken ze ook prima tijdens de lunch. Of pak ze in voor een zomerse picknick in het park of op het strand. Eigenlijk kunnen deze lekkere broodjes altijd. Zolang je er maar blij van wordt. Voor de sandwiches kun je het beste casinobrood nemen. Dit brood is vierkant van vorm en laat zich makkelijk snijden. Wel zo fijn. Serveer de sandwiches voor bij de high tea meteen na het maken of bewaar ze in de koelkast. Pak de broodjes dan wel goed in met vershoudfolie. Niemand zit te wachten op een uitgedroogde sandwich. Hebben jullie ook zo’n trek gekregen?
4 sandwiches voor bij de high tea
Sandwich met beenham en honing-mosterdsaus
Ingrediënten voor 6 sandwiches met beenham en honing-mosterdsaus
6 vierkante witte boterhammen
2 eetlepels honing
2 eetlepel (Zaanse) mosterd
Een handje pijnboompitten
100 gram flinterdunne achterham
Een handje rucola
Peper en zout
Wat ga je doen
Snijd de korstjes van de boterhammen. Meng de honing met de mosterd en beetje peper en zout. Rooster de pijnboompitten. Besmeer de onder- en bovenkant van de sandwiches met de honing-mosterddressing. Beleg de onderkant met rucola, beenham en bestrooi met pijnboompitten. Leg de bovenkant van de sandwich met de honing-mosterddressing naar beneden op de rest en snijd diagonaal door.
~
Sandwich met roomkaas en komkommer
Ingrediënten voor 6 sandwiches met roomkaas en komkommer
6 vierkante witte boterhammen
1/3 komkommer
Een paar takjes dille
Een paar takjes bieslook
50 gram roomkaas
Peper en zout
Wat ga je doen
Snijd de korstjes van de boterhammen. Meng de roomkaas met dille, bieslook en een beetje peper en zout. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Ik gebruikte hier een kaasschaaf voor. Besmeer de onder- en bovenkant van de sandwich met roomkaas. Beleg de onderkant met plakjes komkommer en bestrooi met peper en zout. Leg de bovenkant van de sandwich met de roomkaas naar beneden op de rest en snijd diagonaal door.
~
Sandwich met rosbief en truffelmayonaise
Ingrediënten voor 6 sandwiches met rosbief en truffelmayonaise
6 vierkante boterhammen
100 gram rosbief (neem die met peper voor extra smaak)
3 eetlepels truffelmayonaise
Een handje rucola
Peper en zout
Wat ga je doen
Snijd de korstjes van de boterhammen. Besmeer de onder- en bovenkant van de sandwich met truffelmayonaise en beleg met rucola. Verdeel de rosbief over de 3 onderkantjes van de sandwiches. Leg de bovenkant van de sandwich met de truffelmayonaise naar beneden op de rest en snijd diagonaal door.
~
Sandwich met gerookte zalm, roomkaas en komkommer
Ingrediënten voor 6 sandwiches met gerookte zalm, roomkaas en komkommer
100 gram gerookte zalm
Een paar takjes dille
Een paar takjes bieslook
50 gram roomkaas
Peper en zout
Wat ga je doen
Snijd de korstjes van de boterhammen. Meng de roomkaas met dille, bieslook en een beetje peper en zout. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Ik gebruikte hier een kaasschaaf voor. Besmeer de onder- en bovenkant van de sandwich met roomkaas en beleg met plakjes komkommer. Verdeel de gerookte zalm over de 3 onderkantjes van de sandwiches. Leg de bovenkant van de sandwich met de roomkaas en komkommer naar beneden op de rest en snijd diagonaal door.
~
Serveer de sandwiches voor bij de high tea op een grote schaal of etagere. Gebruik eventueel cocktailprikkers om te voorkomen dat de broodjes uit elkaar vallen.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Hallo Lynn,
wat ziet dit er heerlijk uit!
Ik ga je volgen, hoor!
Groetjes, Annemiek
Wat leuk, dankjewel 🙂
Hi Lynn het ziet erg lekker ik ga ook maken.
Super dat ga ik gebruiken voor de lunch
Zijn heerlijk en waren een succes op mijn high tea.
Wat fijn om te horen!
kan je ze ook een dag van tevoren maken, of moet je ze op de dag zelf maken?
Ik zou ze op de dag zelf maken. Anders heb je kans dat het brood zompig wordt.
Dank voor deze sandwichrecepten. Voor een feest voor de bewoners van ons appartementengebouw was ik op zoek naar nieuwe belegsels voor fingerfood. Deze sandwiches lenen zich daar uitstekend voor. Ik snij elke sandwich in 8 kleine driehoekjes (fingerfood). Nogmaals dank.
Leuk om te horen. Succes met de party!
Goedemorgen Lynn,
Wat ziet dit er heerlijk uit.
Ik ga ze gebruiken voor een kerstlunch/brunch voor ouderen en gasten van de zonnebloem.
Ik ga je volgen en als je nog leuke tips hebt voor een kerstlunch/ brunch.
Groetjes Truus
Super dat ga ik gebruiken voor de lunch