Makkelijke appelbroodjes met amandel en abrikozenjam

Recept: Makkelijke appelbroodjes met amandel en abrikozenjam

 

Makkelijke appelbroodjes met amandel en abrikozenjamGoedemorgen lieve mensen. Vandaag post ik een lekker receptje voor bij de koffie. Of bij het ontbijt. Net wat jij wilt. De naam van deze makkelijke appelbroodjes met amandel en abrikozenjam zegt het al. Deze appelbroodjes / taartjes / schelpjes (net hoe je ze wilt noemen) zijn supermakkelijk om te maken. Kwestie van appels schillen, met kruiden mengen, bladerdeeg dichtvouwen en in de oven schuiven. Abrikozenglaze erover en daarna… smullen maar! Fluitje van een cent. Zelfs de grootste keukenkluns kan dit maken. Het enige waar je op moet letten is dat je de de broodjes op tijd uit de oven haalt. En dat zal vast wel lukken. Eten er kinderen mee? Dan laat je die gewoon lekker meehelpen in de keuken. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met keukenskills kweken. Wedden dat je hier succes mee hebt!Ingrediënten voor 8 makkelijke appelbroodjes met amandel en abrikozenjam

2 appels (goudrenetten)
1 ei
8 plakjes bladerdeeg op basis van roomboter of 270 gram bladerdeeg op rol
1/2 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels suiker
Een handje geschaafde amandelen
100 gram abrikozenjam

Makkelijke appelbroodjes met amandel en abrikozenjam

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de appels met het kaneelpoeder en de suiker.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke stukken en leg ze op het bakpapier. Prik de velletjes bladerdeeg een paar keer in met een vork.  Leg het appelmengsel schuin over de plakjes bladerdeeg. Vouw de punten naar elkaar toe en druk aan.

Kluts het ei los. Besmeer de appelbroodjes met ei en bestrooi met het amandelschaafsel. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze in 30 minuten gaar.

Verwarm de abrikozenjam. Smeer de broodjes met abrikozenjam. Je kunt de makkelijke appelbroodjes met amandel en abrikozenjam zowel warm als koud serveren.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.