Bananenbrrood met roomkaasvulling

Recept: Bananenbrood met roomkaasvulling

 

Bananenbrrood met roomkaasvullingMijn dreumes heeft een voorliefde voor bananen. Dusdanig dat ze ze letterlijk uit de fruitschaal jat. Of in de supermarkt uit het fruitschap. Of op het kinderdagverblijf uit het bakje van de andere kinderen. Ach.. Er zijn ergere dingen om een voorkeur voor te hebben. Sophie lééft voor bananen. Daarom heb ik eigenlijk altijd een grote tros liggen. Het komt daarom nog weleens voor dat er een paar bananen nét iets te bruin zijn geworden om op te eten. Écht bijna zwart. Dat je niet wilt weten hoe de binnenkant eruit ziet. Nou die bananen, die zijn dus uitermate geschikt om bananenbrood van te maken. I-de-aal, want je gooit ze daardoor veel minder snel weg. En de dreumes… Die heeft vanmorgen gesmuld van een plak bananenbrood met roomkaasvulling als ontbijt. Er werd hier weinig geklaagd aan tafel. Goedgekeurd dus. Check!




Ingrediënten bananenbrood met roomkaasvulling

4 bananen
150 gram bloem + 3 eetlepels extra
3 eieren
100 gram suiker
100 gram zonnebloemolie
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
150 gram roomkaas
Een snuf zeezout

Bananenbrrood met roomkaasvulling

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Knijp bananen fijn in de schil. Pel de bananen en prak ze fijn.

Doe de helft van de suiker en de kaneel bij de banaan en roer door elkaar. Voeg daarna 2 eieren toe en roer door het beslag. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng met de rest. Voeg tot slot de olijfolie en een snuf zout toe. Meng het beslag voor een laatste keer tot een egale massa.

Doe de roomkaas, de andere helft van de suiker, 1 ei en 3 eetlepels bloem bij elkaar in een kom. Mix tot een egale massa.

Vet een cakevorm in. Stort de helft van het bananenbeslag in de cakevorm. Stort het roomkaasmensel er bovenop en sluit af met de andere helft van het beslag. Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg hem bovenop het beslag.

Zet de cakevorm in de oven bak in 45 minuten gaar. Tip: zet een (ovenvast) schaaltje met water onderin de oven. Dat voorkomt dat het bananenbrood inzakt en maakt hem lekker smeuïg.

Haal het bananenbrood uit de oven en laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer in plakjes en bewaar in de koelkast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *