|
Goedemorgen lieve mensen! Ik heb een nieuwe verslaving. Vorig weekend bakte ik deze appelkruimelkoek. Ik heb serieus binnen 3 dagen de HELE appelkruimelkoek naar binnen gewerkt. Ik bleef er maar van eten. Let wel: de koek was voor 10 personen. En het allerergste is… Ik heb er gister weer één gebakken. Ik had er zoveel trek in. Raad eens wat vanmorgen mijn ontbijt was. Ach.. er zijn ergere dingen om verslaafd aan te zijn. De appelkruimkoek is makkelijk om te maken en staat in een kwartier in de oven. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot hij klaar is. Fluitje van een cent. Zelfs de grootste bakkluns kan dit maken. Lekker bij de koffie of, zoals ik vanmorgen deed, als ontbijt. Hier ga je zeker geen spijt van krijgen!
Ingrediënten appelkruimelkoek
1 kilo appels (ik gebruikte goudreinetten)
300 gram bloem
180 gram roomboter
150 gram bastardsuiker
3 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel kaneelpoeder
2 eetlepels custardpoeder
2 eetlepels rozijnen
Een snuf zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm (30 x 20, of iets in de buurt daarvan) met bakpapier (het gaat makkelijker als je het bakpapier eerst even nat maakt).
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe de stukjes appels in een kom. Voeg het kaneelpoeder, de vanillesuiker, de rozijnen en het custardpoeder toe. Roer alles goed door elkaar.
Doe de bloem, de roomboter, het basterdsuiker en een snuf zout bij elkaar in een kom. Kneed de ingrediënten met je vingers tot een kruimeldeeg.
Zet de helft van het kruimeldeeg apart. Meng het overgebleven deel in de kom met een eetlepel water en stort het in de bakvorm. Druk het deeg over de bodem van de bakvorm. Zorg dat de hele bodem is bedekt.
Leg de appel op het de bodem. Bedek de appel met de andere helft van het kruimeldeeg.
Schuif de bakvorm in de oven en bak in 60 minuten gaar. Laat de appelkruimelkoek volledig afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en snijd daarna in vierkante stukken.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Hay!
Welke basterdsuiker heb je gebruikt? Ik gok de witte
Klopt!
Hoi, ik wil graag een grotere vorm gebruiken. Heb een rechthoekige springvorm, ongeveer 40×30. Zou verdubbeling van de ingrediënten genoeg zijn?
Groetjes,
Karin
Ik denk dat het wel kan!
Mmmm wat een heerlijke appel kruimelkoek. Snap wel dat je hem ook als ontbijt opeet . Makkelijk recept ook!
Uistekend
Is het nu 15 min in de oven of 60 min?