Recept: Havermoutrepen met gepofte rijst en pindakaas

 

Havermoutrepen met gepofte rijst en pindakaasFijne paasdagen! Ik hoop dat jullie allemaal lekker aan het brunchen, borrelen of iets anders gezelligs aan het doen zijn. Ik heb even een time-out dit weekend. Ik doe lekker he-le-maal niks. Ja op de bank liggen en een serie kijken. En misschien ga ik vanavond iets lekkers maken, maar je hebt ook kans dat we gewoon iets gaan bestellen. Morgen heb ik een brunch met familie en ’s avonds gaan we lekker uit eten. Daarna is het na al dat paasgeweld weer tijd om een beetje normaal te doen. Vandaag heb ik een lekker tussendoortje voor jullie. Deze havermoutrepen met gepofte rijst en pindakaas zijn echte energiebommetjes. Boordevol vezels en ontzettend voedzaam. Een fijne boost na het sporten, als energy bar op het werk of gewoon, omdat het lekker is, voor bij de koffie. Super easy om te maken. Iedereen kan dit. Het enige wat je nodig hebt zijn 6 ingrediënten en een beetje geduld.Ingrediënten havermoutrepen met gepofte rijst en pindakaas

200 gram grove havermoutvlokken
100 gram gepofte rijst
100 gram pindakaas
50 gram honing
30 gram kokosolie
50 gram pure chocolade

Vorm een vel bakpapier tot een prop. Houd de prop onder de kraan en vouw hem weer uit elkaar. Als het goed is wordt het bakpapier soepeler en vormbaar. Bekleed een rechthoekige bakvorm of ovenschaal met het bakpapier.

Doe de pindakaas, de honing en de kokosolie in een steelpan. Verwarm de ingrediënten en meng ze met elkaar. Doe de havermoutvlokken en de gepofte rijst bij het pindakaasmengsel en roer alles door elkaar.

Stort het havermoutmengsel in de bakvorm of ovenschaal. Verdeel het gelijkmatig over de oppervlakte. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de schaal in de koelkast. Laat de havermoutrepen met gepofte rijst en pindakaas een uur uitharden in de koelkast.

Smelt de pure chocola au bain-marie. Besprenkel de havermout met chocola. Zet de schaal terug in de koelkast en laat half uur uitharden.

Houd een mes onder de hete kraan. Droog het mes af. Snijd de havermout met het mes in vierkante of rechthoekige stukken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

5 thoughts on “Recept: Havermoutrepen met gepofte rijst en pindakaas

  1. Ria schreef:

    Een half ons gepofte rijst is al veel. Ipv. zonnebloem olie flink wat kokosolie gebruikt (voor ’t plakken), dat kan tijdens het mengen gesmolten toegevoegd worden. Verder een recept om nog eens te herhalen, bedankt.

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.