Recept: Wraps met colakip en koolsalade

 

Wraps met colakip en koolsalade“Hallo, ik ben Lynn en ik ben verslaafd aan Coca cola light”. Hallo Lynn”. Komaar komaar komaarrr.. Het is bizar, maar het is echt zo. Ik drink ’s ochtends geen thee of koffie, maar een blikje Cola light. Als ik op mijn werk aan kom heeft iedereen een kop koffie in zijn hand en ik trek een blikje open. Je moet die koppen af en toe zien. Vooral tijdens de vergadering. Doodstil en dan ptsjjjj. Stiekem moet ik er wel om lachen. En I know, het is heel slecht voor je. Aspartaam enzo. Iedereen helpt me er regelmatig aan herinneren. Maar he.. Tandpasta, kweekzalm en zelfs appels zijn ook slecht voor je als ik dezelfde bronnen moet geloven. Toen ik het recept voor colakip ergens tegen kwam begrijpen jullie wel dat ik meteen enthousiast werd. Dit moest ik een keer proberen. Het resultaat? Sappige kippendij met een zoete stickysaus. En dan op een wrap met frisse koolsalade. Heaven! Ook cola-addict of gewoon een foodie? probeer het dan een keer uit. Hier krijg je zeker geen spijt van!

Ingrediënten voor 8 wraps met colakip en koolsalade

8 wraps
750 gram kippendijen
2 tenen knoflook
1 blikje cola (330 ml, geen light!)
2 eetlepels basterdsuiker
1 theelepel gemberpoeder
4 eetlepels ketjap manis
Een snuf zwarte peper
1 keer recept koolsalade

Pers de teentjes knoflook. Kruid de kippendijen aan beide kanten met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een braadpan. Doe de kippendijen in de pan en bak tot de buitenkant lichtbruin begint te worden. Haal de kippendijen uit de pan en leg apart.

Doe de knoflook, het gemberpoeder en de zwarte peper in de pan. Fruit tot het begint te geuren. Doe de kip terug in de pan en giet de cola en de ketjap eroverheen. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kip garen tot er een dikke stroperige saus ontstaat. Draai de kip af en toe om. Bij mij heeft de kip ongeveer 2 uur geprutteld.

Schep de kip uit de saus en trek het met 2 vorken uit elkaar. Meng de kip met een paar eetlepels colasaus. Schep de koolsalade en de kip op de wraps en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.