Saltimbocca rolletjes met bloemkoolpuree en groene asperges

Recept: Saltimbocca rolletjes met bloemkoolpuree

 

Saltimbocca rolletjes met bloemkoolpuree en groene asperges Oké oké… Ik weet dat saltimbocca eigenlijk met kalfsvlees gemaakt wordt, maar wist je dat je hem ook heel lekker met kip kunt maken. Iets toegankelijker en een stuk beter verkrijgbaar. Ik combineerde de saltimbocca rolletjes met bloemkoolpuree, groene asperges en gefrituurde kappertjes. Een heerlijke combinatie met verschillende texturen. Het fijne van dit gerecht is dat je het in stapjes kunt bereiden. Je kunt bijvoorbeeld de rolletjes de dag ervoor al maken en daarna in de koelkast leggen. Dan hoef je het vlees op het moment suprême alleen nog te bakken. Saltimbocca betekent in het Nederlands: “spring in de mond”. En dat deed het zeker. Opeens, uit het niets, was alles op! Sorry not sorry! Mocht je toch saltimbocca met kalfsvlees willen maken.. dat gaat op precies dezelfde manier. Maar dan dus met kalf. Eet smakelijk!




Saltimbocca rolletjes met bloemkool en groene asperges

Ingrediënten saltimbocca rolletjes met bloemkoolpuree en groene asperges voor 4 personen

4 kipfilets
12 plakjes prosciutto
12 blaadjes salie
400 gram bloemkool
12 groene asperges
2 flinke eetlepels kappertjes
Een flinke scheut witte wijn
Een flinke scheut arachide- of zonnebloemolie
Peper en zout

Voor de bloemkoolpuree

1 bloemkool
2 tenen knoflook
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Een scheutje citroensap
2 liter kippenbouillon
Peper en zout

Saltimbocca rolletjes met bloemkoolpuree en groene asperges

Klap de kipfilet open en snijd ze in zodat je een platte lap krijgt. Leg een stuk vershoudfolie op de kip en sla met de platte kant van een koekenpan de kip zo plat mogelijk. Je kunt ook een deegroller gebruiken.

Leg 3 plakjes prosciutto naast elkaar en leg de platte lap kip er bovenop. Leg 3 blaadjes salie naast elkaar op de kip en rol het heel strak op. Rol het kiprolletje heel strak in een stuk vershoudfolie. Herhaal dit totdat je 4 rolletjes hebt. Leg de kiprolletjes in de koelkast om op te stijven.

Kook de bloemkool gaar in de kippenbouillon. Giet de kippenbouillon af. Doe de teentjes knoflook, de crème fraîche en de Parmezaanse kaas bij de bloemkool. Pureer de inhoud van de pan tot een gladde puree. Maak op smaak met citroensap, peper en zout.

Gril de groene asperges aan beide kanten tot ze gaar zijn.

Verhit een laagje van 2 centimeter olie in een steelpan. Doe de kappertjes in de pan en frituur ze een minuut. Laat de kappertjes uitlekken op een stukje keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een koekenpan. Leg de kiprolletjes in de pan en bak aan alle kanten even aan. Leg de kiprolletjes in een ovenschaal en bak de kip in 20 minuten gaar.

Blus ondertussen de aanbaksels in de koekenpan af met een scheut witte wijn. Laat de wijn inkoken zodat de alcohol verdampt.

Snijd de kiprolletjes in plakjes. Schep een eetlepel bloemkoolpuree in een diep bord en bestrooi met peper. Leg 3 asperges naast elkaar op het bord met daarop een aantal saltimbocca rolletjes. Schep de saus over het vlees en bestrooi met gefrituurde kappertjes.

Pin It

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *