Roti met kerriekip en kousenband

Recept: Roti met kerriekip en kousenband

 

Roti met kerriekip en kousenbandIn het weekend hebben we meestal 3 opties voor het avondeten. Hapjes, uit eten gaan of comfortfood. Wat we ook van plan zijn we komen elke week op één van die 3 uit. Vandaag koos ik voor de laatste optie. Een beetje om te vieren dat het weekend is, maar vooral omdat ik vind dat we na een week werken wel wat lekkers hebben verdiend. Dit keer (lees vorige week) maakte ik roti met kerriekip en kousenband. Eigenlijk mag je mijn recept geen roti noemen. De roti plaat heb ik namelijk niet zelf gemaakt. Bij de toko kunnen ze die 100 keer beter maken dan ik en soms moet je dat gewoon accepteren. De vulling van de roti maak ik natuurlijk wel altijd zelf. De eerste keer dat ik roti met kerriekip en kousenband maakte was hij echt niet te eten. Veel te pittig, maar tegelijkertijd ook een beetje flauw. Na veel proberen, enkeltjes prullenbak en opnieuw beginnen kwam ik uit op dit recept. Dit is hoe ik mijn roti lekker vind. Roti komt oorspronkelijk uit India en is door de Hindoestanen meegenomen naar Suriname. Het belangrijkste ingrediënt in deze roti met kerriekip is de massala. Massala is een Surinaamse kerrie die je bij de toko kunt kopen. De kerrie zit in een geel met rode zak waar met grote letters “Hindoestaanse massala” op staat. Mocht je de massala niet kunnen vinden in de toko kun je het altijd even vragen. Ik ben nog nooit onvriendelijk geholpen of uitgelachen door iemand in een toko. Verwar de Surinaamse kerrie niet met garam masala of gewone kerrie, want dat smaakt echt heel anders. Roti met kerriekip en kousenband is niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Het heeft eigenlijk vooral liefde nodig. Liefde voor koken en liefde voor eten. Gelukkig heb ik daar meer dan genoeg van!
Ingrediënten roti met kerriekip en kousenband voor 4 personen

4-8 roti pannenkoeken
500 gram kippendijen (met of zonder bot)
1 middelgrote ui
1 tomaat
1 madame-jeanette
2 tenen knoflook
6 eieren
6 aardappelen (iets kruimig)
1 eetlepel ketoembar
1 eetlepel gemalen komijn
2 eetlepels massala (Surinaamse kerrie)
1 eetlepel tomatenpuree
2 maggiblokjes (die in de ouderwetse verpakking)
Een bosje kousenband
Een paar takjes bladselderij
Zonnebloem- of arachideolie om in te bakken
Een snuf zwarte peper

Roti met kerriekip en kousenband

Kook de eieren, laat ze schrikken en pel ze.

Verhit een laagje olie in een braadpan. Bak de eieren in de olie zodat ze een knapperig laagje krijgen. Haal de eieren uit de pan en leg ze apart.

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd (of hak als het bot er nog in zit) de kippendijen in kleine stukjes.

Doe de knoflook en ui in de braadpan en fruit ze in dezelfde olie als waar de eieren in gebakken zijn. Doe de komijn, de ketoembar, de massala en de tomaat bij in de pan. Bak mee tot de geuren vrij komen. Doe de kip in de pan en pak tot de buitenkant lichtbruin ziet.

Voeg de aardappels en de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Giet water over de aardappels tot ze net aan onder staan. Doe de madame-jeanette en de maggiblokjes in de pan. Zorg dat de madame jeanette tijdens het hele kookproces heel blijft. Als hij stuk gaat wordt het gerecht veel te pittig. Doe de deksel op de pan en laat pruttelen tot de aardappels bijna gaar zijn. Roer af en toe even door en proef of het gerecht op smaak is. Voeg eventueel meer van de kruiden toe.

Snijd de kousenband in stukjes van 3 centimeter en hak de selderij fijn. Doe de kousenband en selderij in de pan. Roer alles nog een keer goed door. Doe de eieren in de pan en haal de madame-jeanette eruit. Maak af met een beetje selderij.

Warm de roti-pannenkoeken even op. Serveer de roti met kerriekip en kousenband met de roti-pannenkoeken en eventueel een beetje sambal.

Pin It

2 thoughts on “Recept: Roti met kerriekip en kousenband

  1. nicole cosijn schreef:

    We hebben de ouderwetse maggi blokjes gekocht zoals vermeld stond in het boodschappenlijstje, maar in de uitleg om het gerecht te maken worden ze nergens in gebruikt???

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.