|
Vandaag heb ik een lekker éénpansgerecht voor jullie. Deze Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat is lekker fris en zit bommetje vol smaak. Ik gebruikte verse zongedroogde tomaatjes van de Marokkaanse supermarkt, die zijn net iets sappiger, maar je kunt ook gewoon tomaatjes uit een pot gebruiken. Verse basilicum erbij en het is helemaal af. De Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat is makkelijk om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Zelfs de grootste kluns kan dit maken. Fijn als je na een dag werken geen zin meer hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Het enige wat je nodig hebt is een koekenpan, een spatel, een snijplank en een mes. En oké… ook een knoflookpers en een kaasrasp. Maar verder heb je niks nodig. Maar vanwege de hoeveelheid afwas hoef je het dus niet te laten. Wil je de roomkip van tevoren maken? Geen probleem. De volgende dag smaakt de saus nog lekkerder. Serveer met pasta, spaghetti bijvoorbeeld, rijst of vers brood en je gaat zeker vrienden maken!
Ingrediënten Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat voor 4 personen
3 kipfilets
1 courgette
1 rode ui
4 tenen knoflook
120 gram zongedroogde tomaatjes
250 ml slagroom
250 ml kippenbouillon (ik gebruikte een heel blokje)
100 gram Parmezaanse kaas
Ongeveer 20 blaadjes basilicum + extra om te garneren
3 eetlepels bloem
Peper en zout
Pers de teentjes knoflook en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes en de zongedroogde tomaat doormidden. Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng 2 eetlepels bloem met peper en zout en rol de blokjes kip er doorheen. Smelt de boter in een koekenpan. Doe de kip bij de boter en bak tot het bruin begint te worden. Haal de kip uit de pan en zet apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Doe de rode ui en de knoflook in de koekenpan. Bak tot de ui glazig begint te zien. Voeg de courgette, de zongedroogde tomaat en een beetje peper en zout toe. Bak een paar minuten mee.
Schep een eetlepel bloem in de pan. Giet de slagroom en de kippenbouillon in de pan en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag en laat de saus pruttelen tot hij iets dikker is geworden.
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Doe de basilicum, de kip en de Parmezaanse kaas in de pan en roer alles door elkaar. Laat de Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat pruttelen tot de kip gaar is.
Garneer met verse basilicumblaadjes. Serveer de kip met pasta, witte rijst of vers brood.
Niet te ingewikkeld recept en super smaakvol!
Ik heb het bouillonblokje verkruimeld en door de saus gedaan, is dit de bedoeling of moet het met 250 ml water?
Er staat 250 ml bouillon. Dus het bouillonblokje oplossen in 250 ml heet (net gekookt) water. Normaal zou je een half blokje gebruiken bij die hoeveelheid water maar blijkbaar moet het in dit recept wat sterker zijn. Zo lees ik het.
Lekker maar ik vond het machtig.
Meer dan genoeg voor vier personen als laatste had ik er nog wat Italiaanse kruiden er bij gedaan. Net dat beetje extra
Het was heerlijk! Gaan we zeker vaker maken.
Heeeerlijk recept, net klaar met eten. Heb het zelf met spaghetti gegeten. Zeker een aanrader!
Ziet er heerlijk uit!! Maar jullie hebben het over basilicum, maar de blaadjes die ik zie op de foto is rucola volgens mij. Is wat jullie schrijven fout of liggen er verkeerde blaadjes o?
Rucola is lekker. Basilicum is lekker. Allebei gebruiken is ook lekker! Net wat jouw smaak is 🙂
Dankjewel! Ik zie nu pas je reactie☺️
Heb het gisteren gemaakt en wat was dát lekker!!! Heb het gemaakt met rucola, zoals op je foto staat.
Het is zeker voor herhaling vatbaar
Ik maak het nu voor de 4-5e keer! Supergerecht waar ik altijd vrienden een leeg yoghurt busje gevuld van uitdeel…zijn er ook mesjogge van. De tip van wat Italiaanse kruiden meegenomen en een potje Duitse kippenfond gebruikt i.p.v. een blokje….Kastanje champignons krokant voorgebakken ook nog toegevoegd. To die for!
Grtz vanaf de Costa Blanca! Reinier
Heel goed recept en echt superlekker! Met basilicum en courgette uit eigen tuin. Dit komt vaker op tafel.