|
|

Ingrediënten voor 4 Indonesische kippenpoten met kokos en citroen
4 kippenpoten
5 kimirinoten
1 citroen
2 uien
2 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 stengel citroengras
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel trassi (pasta)
50 gram gecondenseerde kokoscrème
Een bosje lente-ui
Een scheut olie om in te bakken
Rooster de kimirinoten in een droge koekenpan tot ze aan alle kanten bruin zien. Pel de uien en de knoflook. Doe de kimirinoten, uien, knoflook, sambal en gemberpoeder in een keukenmachine of blender en draai tot een papje.
Verhit een flinke scheut olie in een braadpan en fruit het uienpapje tot het begint te geuren. Leg een knoop in de stengel citroengras en leg hem bij de rest in de pan. Giet 250 ml kokend water in de pan en roer alles door elkaar. Leg de kippenpoten in de pan en kook tot de kippenpoten bijna gaar zijn. Keer de kip regelmatig om. Haal de kip uit de pan en verbrokkel de kokoscrème. Roer de kokoscrème door de saus tot hij dikker wordt. Leg de kippenpoten terug in de pan en kook tot de kip gaar is. Roer op het laatste moment het sap van de citroen door de saus.
Snijd de lente-ui in ringetjes en strooi voor serveren over de kip. Serveer de Indonesische kippenpoten met kokos en citroen in combinatie met pandanrijst en kroepoek.
Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

