Recept: Indonesische kippenpoten met kokos en citroen

 

Indonesische kippenpoten met kokos en citroenToen ik gisteravond naar huis liep voelde ik het al. Het is opeens een stuk kouder buiten. Jammer, want ik kan wel wennen aan dat mooie weer. Gister ben ik na mijn werk nog even met een boek het terras op gedoken. Je moet wat als je in het centrum woont met een huis zonder tuin. Na 2 uurtjes kwam een vriendin me vergezellen en uiteindelijk zijn we ook maar uit eten gegaan. We waren er toch, en de mannen waren allebei op pad. Het weekend begon dus goed. Vanmiddag ga ik even naar de rollende keukens en vanavond kijk ik, heel kneuterig, met een vriendin naar het songfestival. We doen dat al jaren en ik vind het heerlijk. De beste jury zit natuurlijk bij ons op de bank. Mét hapjes en wijn. Mijn vriendin is namelijk ook, zo niet nog meer, een echte bourgondiër. Eigenlijk had ik voor vandaag een barbecuerecept op de planning staan. Maar omdat het weer toch niet zo stralend is als ik gehoopt had heb ik besloten die voor later te bewaren. In plaats daarvan heb ik een ander receptje voor jullie. Namelijk deze Indonesische kippenpoten met kokos en citroen. Een verwarmend gerecht met de exotische smaken van de zomer. Heerlijk als je een dag buiten bent geweest en met rode wangen aan tafel zit. Comfortfood in een zomers jasje.

Ingrediënten voor 4 Indonesische kippenpoten met kokos en citroen

4 kippenpoten
5 kimirinoten
1 citroen
2 uien
2 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 stengel citroengras
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel trassi (pasta)
50 gram gecondenseerde kokoscrème
Een bosje lente-ui
Een scheut olie om in te bakken

Rooster de kimirinoten in een droge koekenpan tot ze aan alle kanten bruin zien. Pel de uien en de knoflook. Doe de kimirinoten, uien, knoflook, sambal en gemberpoeder in een keukenmachine of blender en draai tot een papje.

Verhit een flinke scheut olie in een braadpan en fruit het uienpapje tot het begint te geuren. Leg een knoop in de stengel citroengras en leg hem bij de rest in de pan. Giet 250 ml kokend water in de pan en roer alles door elkaar. Leg de kippenpoten in de pan en kook tot de kippenpoten bijna gaar zijn. Keer de kip regelmatig om. Haal de kip uit de pan en verbrokkel de kokoscrème. Roer de kokoscrème door de saus tot hij dikker wordt. Leg de kippenpoten terug in de pan en kook tot de kip gaar is. Roer op het laatste moment het sap van de citroen door de saus.

Snijd de lente-ui in ringetjes en strooi voor serveren over de kip. Serveer de Indonesische kippenpoten met kokos en citroen in combinatie met pandanrijst en kroepoek.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *