|
|

Ingrediënten zelfgemaakte rendang met rijst voor 6 personen
400 gram rijst
1 kg sukadelappen
400 ml kokosmelk
200 ml water
1 runderbouillonblokje
2 stengels citroengras
2 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad)
Een klein bosje koriander
1 limoen
Eventueel kroepoek en gefrituurde uitjes voor erbij
Voor de boemboe
3 uien
3 tenen knoflook
2 rode pepers
1 theelepel ketoembar
1 theelepel komijn
1 theelepel laos
3 cm verse gember
1 kruidnagel
4 kimirinoten

Doe alle ingrediënten voor de boemboe bij elkaar in een hakmolentje en hak tot een fijne pasta.
Snijd het vlees in stukken en bestrooi met peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een braadpan. Voeg de boemboe toe en bak tot het begint te geuren. Dit duurt een minuut of 4.
Schep het vlees in de pan en roer door de boemboe. Laat het vlees kort rondom bruinen.
Giet de kokosmelk en het water in de pan. Leg een knoop in de citroengras en leg samen met de djeroek poeroet en het bouillonblokje in de pan. Zet het vuur laag. Laat de rendang 3 uur (of langer) stoven. Roer af en toe even door.
De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt en saus lekker dik is geworden.
Verwijder het citroengras en de djeroek poeroet. Serveer de zelfgemaakte rendang met rijst, kroepoek, gefrituurde uitjes en een lekker groentegerecht.


Lijkt aardig op het recept die ik gebruik. Met verse laos is het nog lekkerder!
Oh vergeten te schrijven: Het schijnt dat rauwe kemirinoten licht giftig zijn, er wordt geadviseerd ze even te roosteren in de koekenpan.