Hoisinkip met rijst

Recept: Hoisinkip met rijst

 

Hoisinkip met rijstVandaag post ik een recept dat zo simpel is dat het bijna onmogelijk is om het te laten mislukken. Iedereen met een oven en een koekenpan kan dit maken. Hoisinsaus ken je waarschijnlijk wel als de saus in de pannenkoekjes met pekingeend en komkommer. Door de zoete en kruidige smaak past het prima bij vet vlees, groente en rijstgerechten. Zo maakte ik eerder al geroosterd buikspek met hoisinsaus (klik!) en vind ik het heerlijk om een lepeltje door gewokte groente te roeren. Hoisinsaus koop je bij de toko of in de beter gesorteerde supermarkt en vind je meestal in een glazen pot. Dit keer smeerde ik de krokant uitgebakken kippendijen met hoisinsaus en serveerde ze met witte rijst, komkommer en lente-ui. Zo klaar en bijzonder smaakvol. De hoisinkip met rijst is fijn na een dag hard werken!  
Hoisinkip met rijst

Ingrediënten hoisinkip met rijst voor 4 personen

8 kippendijen
8 eetlepels hoisinsaus (te koop bij de toko of beter gesorteerde supermarkt)
400 gram pandanrijst
1 komkommer
1 chilipeper
4 lente-uitjes
Een handje sesamzaadjes
Een handje gefrituurde uitjes
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Hoisinkip met rijst

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met peper en zout. Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Leg de kippendijen in de koekenpan en bak aan beide kanten even aan. Zorg dat het velletje mooi krokant is.

Leg de kippendijen in een ovenschaal met de velkant naar boven. Smeer elke kippendij in met 1 eetlepel hoisinsaus. Zet de ovenschaal in de oven bak de kip 20 minuten.

Kook de rijst in ruim water in 8 minuten gaar. Giet de rijst af en doe de deksel op de pan. Laat de rijst nog een paar minuten staan.

Snijd de komkommer in plakjes en de lente-ui in ringetjes. Schep de rijst in een kom. Leg de kippendijen op de rijst. Garneer met plakjes komkommer, lente-ui, koriander, sesamzaadjes en gefrituurde uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *