Geglaceerde beenham met sinaasappel en honing

Recept: Geglaceerde beenham met honing en sinaasappel

 

Geglaceerde beenham met sinaasappel en honingDeze geglaceerde beenham met honing en sinaasappel is één van mijn guilty pleasures. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten eet ik geen varkensvlees. Dat gaat ehm.. niet bepaald goed in mijn buik zegmaar. Dat betekent niet dat ik het niet lekker vind. Sterker nog.. Ik vind het heerlijk. Dus zo nu en dan, als ik het huis toch niet meer uit hoef, maak ik stiekem toch een stuk beenham, een paar spare-ribs of pulled pork voor mezelf klaar. En voor Douwe natuurlijk. Want mijn mister is nog gekker op varkensvlees dan ik. Terug naar het recept van vandaag. Het fijne van deze geglaceerde beenham is dat hij na een kleine voorbereiding alleen nog maar de oven in hoeft. Daarna kun je hem zowel warm als koud (dan kun je hem ’s middags al maken!) serveren. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met gebakken aardappels en een salade. Ook lekker met honing-mosterdsaus op een broodje. Ik krijg er nu alweer trek in. Gelukkig hoef ik vanavond het huis niet uit en liggen er een paar plakken in de koelkast. Eet smakelijk!
Ingrediënten geglaceerde beenham met honing en sinaasappel

1 beenham van ongeveer 800 gram
100 ml honing
100 ml sinaasappelsap
2 takjes tijm
2 eetlepels roomboter
Peper uit de molen

Geglaceerde beenham met sinaasappel en honing

Smelt de boter in een steelpan. Doe de honing, het sinaasappelsap, de tijm en een beetje peper en zout bij de boter en breng het aan de kook. Laat honingsaus 10 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Verwijder de tijm.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg de beenham in een braadslee. Smeer de beenham in met het sinaasappel-honingmengsel. Steek een kernthermometer in de beenham en schuif hem in de oven. Bak de beenham tot hij een kerntemperatuur heeft van 65 graden. Bedruip het vlees elk kwartier met het honingmengsel.

Laat de beenham afkoelen en snijd in dikke plakken. Serveer de geglaceerde beenham met honing en sinaasappel in combinatie met gebakken aardappels, gegrilde groenten of een frisse salade.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.