Recept: Biefstuk a la Loetje

 

Biefstukje a la LoetjeAls je Douwe blij wilt maken, dan moet je met biefstuk van de haas in een flinke plas jus aankomen. Biefstuk zoals ze die bij Loetje klaarmaken. Mét dikke frieten en een flinke klodder mayo. Als je het hebt over Loetje verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. Jammer voor hem, want we eten er bijna nooit. Het is niet zo mijn ding. Grote en grove porties zijn niks voor mij. Ik ben meer van de kleine hapjes, mooi opgemaakte borden en begeleidende wijnen. Maar soms… strijk ik mijn hand over mijn hard en gaan we toch richting één van de filialen van Loetje in Amsterdam. Laatst besloot ik om Douwe te verrassen toen hij thuis kwam. Ik maakte een biefstuk a la Loetje voor hem klaar. In een grote plas met jus en mét dikke frieten en een klodder mayo. Toen hij zag wat we aten kreeg ik een dikke zoen en was ik de beste vriendin van de wereld. Dat het eten in een kwartiertje klaar was vertelde ik er maar niet bij. Ik laat het graag in de waan ;). Sorry schat!
Ingrediënten biefstuk a la loetje voor 2 personen

2 dikke stukken ossenhaas van 200 gram
100 gram margarine van Blue Band
Sneetjes wit brood
Peper en zout

Biefstuk a la Loetje

Zorg dat de stukken ossenhaas op kamertemperatuur zijn. Bestrooi de ossenhaas aan beide kanten met peper en zout.

Verhit de koekenpan op hoog vuur. Doe de margarine in de pan en verhit tot het gaat bruisen. Let op dat de margarine niet verbrand. Wacht tot de margarine is uitgebruist.

Leg de ossenhaas in de pan en laat hem 1 minuut bakken. Draai de ossenhaas om en bak weer 1 minuut. Herhaal dit tot de biefstuk de juiste garing heeft bereikt. Dit duurt voor een medium biefstuk ongeveer 3 minuten.

Serveer de biefstuk a la Loetje met sneetjes wit brood, verse frieten en een salade.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.