|
|

Ingrediënten barbecue pulled chicken broodjes met kaas
1 heel stokbrood
3 kipfilets of 4 kippendijen
1 liter kippenbouillon
2 uien
2 tenen knoflook
1 fles barbecuesaus van ongeveer 400 ml
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte geraspte mozzarella)
1 rode ui
2 jalapeños
Een scheutje sriracha
Een paar takjes koriander
Eventueel een schepje zure room
Olie om in te bakken

Breng de kippenbouillon aan de kook. Laat de kip in de bouillon zakken en kook in 12 minuten gaar. Zet de kip apart en laat afkoelen.
Trek de kipfilets in reepjes.
Snijd de ui in grove stukjes en hak (of pers) de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de ui en de knoflook tot het glazig wordt. Doe de kip in de pan en bak even mee. Giet de barbecuesaus in de pan en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag. Laat de kip een kwartiertje pruttelen in de barbecuesaus.
Snijd het stokbrood horizontaal doormidden. Snijd hem eventueel eerst door de helft als het anders niet in de oven past.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de stukken stokbrood op de bakplaat. Verdeel de barbecue pulled chicken over het brood en bestrooi met kaas. Schuif de bakplaat in de oven en bak 10 minuten zodat de kaas over het vlees smelt.
Snijd de rode ui in ringen (of versnipper ze als je dat lekkerder vindt) en hak de koriander fijn. Snijd de jalapeños in plakjes.
Drizzle wat sriracha over de barbecue pulled chicken broodjes. Bestrooi met rode ui, plakjes jalapeño en koriander. Serveer eventueel met sour cream en partjes limoen.

