Recept: Aziatische wraps met rundvlees

 

Ik heb als ik ´s avonds nog veel te doen heb niet altijd trek in een stevige maaltijd. Ik vind het fijn om dan een gerechtje te eten dat niet te zwaar op de maag ligt. Zeker als ik nog ga sporten na het eten. Ik krijg na een maaltijd snel last van mijn buik tijdens het sporten. De Aziatische wraps zijn mager, gezond en liggen niet te zwaar op de maag.

Ingrediënten Aziatische wraps met rundvlees voor 2 personen

230 gram rundvlees in reepjes
1 komkommer
6 lente-uitjes
Teriyakisaus
Een handjes sesamzaadjes
Ongeveer 8 shiitakes
Een scheutje wokolie
8 miniwraps

snijdenMarineer de reepjes rundvlees 30 minuten in de teriyaki saus. Snijd de komkommer zowel in de lengte als in de breedte door midden. Schraap met een theelepel de zaadjes uit de komkommer. Snijd de komkommer in schuine verticale reepjes. Zorg dat de reepjes niet te dik zijn. Snijd de boven en onderkantjes van de lente-ui af en snijd deze ook schuin in dunne reepjes. De komkommer en de lente-ui worden straks rauw in de wrap gelegd. Dit geeft een heerlijk frisse bite in het gerecht.

Snijd de shiitake in plakjes. Bak de shiitake in 2 eetlepels wokolie in een koekenpan. Haal de shittake als ze gaar zijn met een schuimspaan uit de pan zodat de olie in de pan blijft. Laat de shiitake even uitlekken op een beetje keukenpapier.

Pak een schone koekenpan of spoel de koekenpan even om. Doe hier 2 eetlepels wokolie in en bak de runderreepjes ongeveer 4 minuten. De runderreepjes mogen nog een beetje rosé zijn. Strooi als de runderreepjes bijna klaar zijn een handje sesamzaadjes in de pan en bak deze even mee. Haal het vlees uit de koekenpan. Doe 2 theelepels suiker bij de saus die nog in de pan zit en laat het even inkoken. Lak het rundvlees met de ingekookte teriyakisaus.

Leg de wraps een minuutje in de oven of magnetron. Als de wraps warm zijn rollen ze beter op. Leg een laagje runderreepjes in de wrap. Leg daar bovenop wat shiitake, komkommer en lente-ui. Laat aan 1 kant ongeveer 2 cm vrij. Vouw de vrijgelaten flap naar binnen. Rol de wrap op. Als de Aziatische wraps met rundvlees niet uit zichzelf blijven zitten kun je ze eventueel vastzetten met een cocktailprikker.

Een lekker licht, gezond en ook mager gerecht. Lekker als je nog een druk avondprogramma hebt. Ligt niet zwaar op de maag. Zorg wel dat je goed vlees gebruikt van, bij voorkeur, de slager. In vlees van de supermarkt zit vaak veel vocht. Dit zorgt ervoor dat je halverwege het bakken van het vlees de pan moet afgieten. Je giet dan de saus die de Aziatische wraps met rundvlees zo lekker maken weg. En dat is zonde. Drink bij de Aziatische wraps met rundvlees een glaasje saké, een jonge witte wijn of gewoon een glas water. Mijn voorkeur gaat uit naar een (niet al te droge) Sauvignon Blanc.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.