Recept: Aziatische kipspiezen met citroengras

 

Aziatische kipspiezenTerrasjes, festivals, shortjes, zomerjurkjes, sandalen en natuurlijk de barbecue. Ik houd er zo van! Hoog tijd om mijn favoriete barbecue recept met jullie te delen. Dit recept is ooit ontstaan door heel veel zin in een barbecue en de restjes in mijn koelkast. De dag voor de barbecue had ik een Thais gerecht gemaakt en in mijn voorraadkast lag nog volop gember, citroen en sereh. Ik had ook nog een beetje kipfilet liggen. Door die smaken te combineren ontstond dit gerecht. Het resultaat: een ontzettend lekkere en zomerse spies. Doordat je in plaats van een satéprikker een sereh stengels gebruikt zit de smaak van citroengras ook binnenin de kip. Wel even laten marineren, dan zijn de Aziatische kipspiezen met citroengras het allerlekkerst. Het gerechtje is fris en heeft pure smaken. Ik heb de zomer in mijn bol!

Ingrediënten voor 5 Aziatische kipspiezen

2 kipfilets
5 stengels sereh om te gebruiken als spies
1 stengel sereh voor in de marinade
1 grote teen knoflook
Koriander
Gember
Olijfolie
Een halve citroen
Peper & zout

Doe een paar flinke scheuten olijfolie in een grote kom. Voeg hier de knoflook, koriander en het sap van een halve citroen aan toe. Hak 2 takjes koriander heel fijn en doe dit ook in de kom. Snijd 1 van de sereh stengels open en hak de binnenkant fijn. Doe dit ook bij de rest van de marinade. Rasp en schil ongeveer 2 centimeter gember en de schil van een citroen en roer dit tot ook door de marinade. Proef de marinade goed en voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

KipspiesenSnijd de kipfilet in stukjes en doe ze in de kom bij de marinade. Zorg dat alle stukjes kipfilet in aanraking gekomen zijn met de marinade. Rijg de stukjes kipfilet aan de stokjes sereh. Doe de kipspiezen terug in de kom en giet de marinade er nogmaals overheen. Dek de Aziatische kipspiezen af met vershoudfolie. Laat de Aziatische kipspiezen ongeveer een uur marineren in de koelkast.

Bak de Aziatische kipspiezen op de barbecue of in een grill- of koekenpan. Omdat er al olijfolie op de kip zit gebruik je hier bij het bakken in de pan heel weinig tot niks van. Lekker met vers brood met smeersels en een frisse salade. Een zonnig gerechtje voor op zonnige dagen of een gerechtje om minder zonnige dagen weer zonnig te maken!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *