Recept: Thaise visballetjes

 

Thaise visballetjesIk ben gek op Thais eten. Ik heb de Thaise keuken, shame on me, pas afgelopen jaar ontdekt, maar sindsdien ben ik verslaafd. Ik maakte eerder al een Thaise biefstuksalade, Thaise saté met pindasaus en zoete Thaise kip met basilicum. Omdat ik tot nu toe alleen nog maar geëxperimenteerd had met vlees besloot ik deze keer iets te maken met vis. Dat werden de Thaise visballetjes. Een lekker en verrassend hapje wat, achteraf gezien, helemaal niet zoveel tijd kostte. Afgezien van het frituren, was ik maak een kwartiertje bezig. Lekker, makkelijk en snel; daar houden we van!




Ingrediënten voor ongeveer 15 Thaise visballetjes

200 gram kabeljauw
2 teentjes knoflook
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel vissaus (te koop in de toko)
1 rode chilipeper
1 eetlepel maïzena
1 ei
1 theelepel serehpoeder

Pers de knoflook en rasp de gember. Haal met een theelepel de zaadjes uit de chilipeper en hak hem fijn. Als je van (heel) pittig houdt kun je deze er ook in laten. Doe de knoflook, chilipeper, gember, vissaus en serehpoeder in een keukenmachine en meng goed met elkaar. Snijd de kabeljauw in kleine stukjes en doe dit bij de kruidenpasta in de keukenmachine. Voeg het ei en een eetlepel maïzena aan het vismengsel toe en meng zodanig dat er als het ware een soort “gehakt” ontstaat. De structuur moet zo zijn dat je stevige balletjes kunt rollen.

Thaise visballetjesRol het vismengsel in balletje met een doorsnede van 2 centimeter. Frituur de balletjes tot ze licht beginnen te bruinen. Ik gebruikte hier een laagje zonnebloemolie in een klein pannetje voor. Laat de balletjes even uitlekken en frituur ze daarna nog een keer. De balletjes worden dan iets bruiner en lichtkrokant. Besprenkel de Thaise visballetjes voor het serveren met een beetje limoen. Serveer met een beetje zoete chilisaus.

De Thaise visballetjes zijn een verrassende afwisseling op de borreltafel of lekker als onderdeel van een tapasmaaltijd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *