|
|

Ingrediënten voor 4 lentehapje met gerookte zalm en appel
400 gram gerookte zalm
300 ml Griekse yoghurt
2 Appels
1/2 Citroen
1 cm gember
Een paar sprietjes bieslook
Waterkers
50 gram rucola
Peper & zout
Doe de Griekse yoghurt in een kom. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Rasp de gember en hak de bieslook fijn. Doe de appel, de gember, de bieslook, het sap van de citroen, een handje rucola en een beetje peper en zout bij de yoghurt. Meng de ingrediënten door elkaar. Proef of de yoghurtsaus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.
Leg een laagje rucola onderin een schaaltje of glas. Schep hier 1 of 2 eetlepels yoghurtsaus overheen. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Leg een laagje zalm over de yoghurtsaus heen. Schep weer 1 of 2 eetlepels yoghurtsaus op de zalm. Bedek met een laagje zalm. Maak het lentehapje met gerookte zalm en appel af met een beetje waterkers en versgemalen peper.Garneer met een schijfje citroen of wat geraspte citroenschil.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


Ik weet wat het voorgerecht wordt voor de kerst!
En hij was lekker 😉