|
|

Ingrediënten klassieke Zeeuwse mosselen met friet voor 4 personen
2 kg mosselen
2 preien
2 uien
1 winterpeen
1 bosje bladselderij
150 ml droge witte wijn
Een eetlepel roomboter
700 gram verse frieten
Zonnebloemolie om in te frituren
Peper en zout

Controleer of de schelpen van de mosselen allemaal heel zijn. Gooi de mosselen met een kapotte schelp weg.
Snijd de prei, de wortel en de ui in halve ringen. Hak de selderij grof.
Smelt de roomboter in een diepe (mossel)pan. Doe de ui, de wortel, de selderij, de prei en een beetje peper en zout bij de boter en bak even mee.
Doe de mosselen in de pan en roer door de groente. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat in 6-8 minuten gaar stomen. De mosselen zijn klaar als de schelpen open staan.
Frituur de friet in de zonnebloemolie of in een frituurpan.
Serveer de mosselen met de friet en eventueel wat mayonaise.


Heerlijk inderdaad, mosselen eten! Zowel thuis als op een terras in de zon, het geeft me altijd een vakantiegevoel. Ik ga dit recept zeker een keer proberen thuis. Bedankt voor het delen!