Recept: Gevulde courgette met tonijn en kaas

 

Gevulde-courgette-met-tonijn-en-kaasMijn god wat zijn we bofkonten met het weer. Ik geniet er met volle tuigen van. Het maakt me zo blij als ik in het zonnetje naar mijn werk fiets. Mijn dag is dan vanaf het begin al goed. Als ik klaar ben met mijn werk pak ik lekker een terrasje. Glaasje rosé, paar hapjes erbij en ik ben gelukkig. Met warm weer krijg ik behoefte aan lichte gerechten met veel smaak. Een salade met een lekkere dressing en kaas, een bord pasta met een lichte saus of een gerecht met vis. Deze gevulde courgette met tonijn en kaas is daar een voorbeeld van. Een soort tuna melt, maar dan in een courgette. Makkelijk om te maken en supersnel klaar. Lekker met een glaasje witte wijn 🙂




Ingrediënten gevulde courgette met tonijn en kaas voor 4 personen

2 courgettes
2 blikjes tonijn op basis van zonnebloemolie
1 zoete puntpaprika
1 rode ui
2 theelepels kappertjes
2 eetlepels mayonaise
100 gram geraspte kaas (mozzarella of jong belegen kaas)
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de binnenkant van de courgette. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de courgettes op het bakpapier.

Versnipper de rode ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Doe de tonijn, de paprika, de rode ui, de mayonaise en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met elkaar tot een tonijnsalade.

Verdeel de tonijnsalade over de cougettes. Bestrooi de tonijnsalade met kaas. Schuif de bakplaat met gevulde courgette met tonijn en kaas in de oven. Bak de courgettes in 20 minuten gaar. Zet de laatste 5 minuten de grillstand aan zodat de kaas helemaal gesmolten is.

Ook lekker met zwarte olijven, cherrytomaatjes en feta.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *