Gerookte zalm met honing-dillemayonaise

Recept: Gerookte zalm met honing-dillesaus

 

Gerookte zalm met honing-dillesausJe hoeft niet altijd lang in de keuken te staan om lekker te eten. Daar is deze gerookte zalm met honing-dillesaus het bewijs van. Eigenlijk kun je dit niet eens meer koken noemen. Eerder een paar ingrediënten bij elkaar op een bord leggen. Boeiend! Als dit het resultaat is teken ik ervoor. Want lekker dat het is. Deze week is het retedruk op mijn werk. Volgende week is het voorjaarsvakantie (hoera!) dus moet er een hoop afgerond worden. Daarnaast hebben we aan het einde van de week een diploma-uitreiking en heb ik bijna elke avond een afspraak staan. Tegen de tijd dat ik thuis kom ben ik bekaf. Zo moe dat ik niet eens meer zin heb om te koken. En dat komt bijna nooit voor. Om toch lekker (en een beetje gezond) te eten maakte ik deze gerookte zalm met dillemayonaise klaar. Simpel, snel klaar en gezond. De laatste loodjes.. Bijna vakantie. Ingrediënten gerookte zalm met honing-dillesaus voor 2 personen

200 gram gerookte zalm
1/2 rode ui
2 theelepels kappertjes
Een handje rucola of eikenbladsla
Een paar sneetjes landbrood
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Voor de dille-honingsaus

2 eetlepels mosterd
2 eetlepels acaciahoning
Een bosje dille
Peper en zout

Gerookte zalm met honing-dillesaus

Versnipper de rode ui. Leg de gerookte zalm op een bord. Bestrooi de zalm met de rode ui en de kappertjes.

Meng de honing met de mosterd, dille en een beetje peper en zout. Doe de honing-dillesaus in een spuitflesje. Spuit de saus in mooie golfjes over de gerookte zalm heen.

Maak de sla aan met een scheutje olijfolie en peper en zout. Snijd het brood in plakken. Serveer de gerookte zalm met dillemayonaise in combinatie met het brood en een handje eikenbladsla. Lekker als lunch, voorgerecht of lichte avondmaaltijd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *