Bloemkoolsoep met Hollandse garnalen

Recept: Romige bloemkoolsoep met Hollandse garnalen

 

Bloemkoolsoep met Hollandse garnalenVandaag is het tijd voor een lekker lentesoepje. Bloemkoolsoep met Hollandse garnalen om precies te zijn. Toen ik zaterdag op de markt liep zag ik bij de groentekraam kleine lieve bloemkooltjes liggen. Ik kocht ze zonder nadenken en ging er thuis meteen mee aan de slag. Ik maakte er een ovenschotel met kaassaus (die komt volgende week online) en deze soep van. Sinds onze kleine meid er is maak ik regelmatig soep. Het is zo lekker makkelijk. Groente even kort aanbakken, koken en daarna pureren. Dat kan ik ’s ochtends of ’s middags mooi even doen als Sophie slaapt en ’s avonds hoeven we het dan alleen nog maar op te warmen. Lekkere verse broodjes erbij en we hebben een topmaaltijd. Fluitje van een cent. Houd je trouwens niet van garnalen? Bak dan een paar plakjes bacon (of ontbijtspek) uit en versnipper deze in stukjes over de soep.






Bloemkoolsoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten bloemkoolsoep met Hollandse garnalen voor 6 personen

1 bloemkool
2 stengels bleekselderij
2 kruimige aardappels
500 ml groentebouillon
150 ml volle melk
1 middelgrote ui
1 citroen
2 eetlepels Zaanse mosterd
150 gram Hollandse garnalen
2 pistoletjes of 3 sneetjes oud brood
Een snuf nootmuskaat
Een paar takjes peterselie
Een klontje boter om te bakken
Een scheutje olijfolie van goede kwaliteit
Peper en zout

Bloemkoolsoep met Hollandse garnalen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het brood in blokjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het brood erop. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 20 minuten knapperig en goudbruin.

Versnipper de ui en snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappels en bleekselderij en snijd ze in stukjes.

Smelt de roomboter in een grote pan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de bloemkool (houd een paar roosjes apart voor de garnering), bleekselderij en aardappel toe. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot de bloemkool en aardappels gaar zijn.

Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Voeg de melk, het sap van de citroen, de mosterd en een snuf nootmuskaat toe.

Bak de bloemkool voor de garnering in een beetje boter goudbruin. Hak de peterselie fijn.

Verdeel de soep over 6 kommen. Garneer met Hollandse garnalen, croûtons en stukjes bloemkool. Maak af met een beetje peterselie en een snuf peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *