|
|

Ingrediënten bloemkoolsoep met Hollandse garnalen voor 6 personen
1 bloemkool
2 stengels bleekselderij
2 kruimige aardappels
500 ml groentebouillon
150 ml volle melk
1 middelgrote ui
1 citroen
2 eetlepels Zaanse mosterd
150 gram Hollandse garnalen
2 pistoletjes of 3 sneetjes oud brood
Een snuf nootmuskaat
Een paar takjes peterselie
Een klontje boter om te bakken
Een scheutje olijfolie van goede kwaliteit
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het brood in blokjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het brood erop. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 20 minuten knapperig en goudbruin.
Versnipper de ui en snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappels en bleekselderij en snijd ze in stukjes.
Smelt de roomboter in een grote pan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de bloemkool (houd een paar roosjes apart voor de garnering), bleekselderij en aardappel toe. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot de bloemkool en aardappels gaar zijn.
Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Voeg de melk, het sap van de citroen, de mosterd en een snuf nootmuskaat toe.
Bak de bloemkool voor de garnering in een beetje boter goudbruin. Hak de peterselie fijn.
Verdeel de soep over 6 kommen. Garneer met Hollandse garnalen, croûtons en stukjes bloemkool. Maak af met een beetje peterselie en een snuf peper uit de molen.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).




Hallo
Ik heb net de bloemkoolsoep gemaakt maar ik vind het dik
Miss omdat de bloemkool te groot was
Moet ik er dan meer bouillon bij doen ik neem aan dat de soep niet dik moet zijn
Als je de soep te dik vindt kun je hem aanlengen met water inderdaad. Je kunt ook kiezen om meer bouillon te gebruiken. Dit geeft nét wat meer smaak.