Recept: Toast met kaas en gekarameliseerde ui

 

Toast met kaas en gekarameliseerde uiHij is cheesy. Hij is kruidig. En hij ademt herfst. Deze toast met kaas en gekarameliseerde ui is ontzettend lekker. En het fijne.. ze zijn zo gemaakt. Het enige wat je moet doen is de uien zachtjes laten karameliseren en daarna de broodjes afbakken in de oven. Fluitje van een cent. Ik gebruikte de onderkant van een paar afbakbroodjes (kaiserbroodjes) die nog opmoesten, maar je kunt ook een plak landbrood, pistoletjes of zelfs een oud stokbrood gebruiken. Ideaal om restjes op te maken. Een netje uien en kaas hebben de meeste mensen standaard in huis en zo tover je iets wat eigenlijk rijp was voor de prullenbak om tot een heerlijke hapje. Want weggooien doen we het liefst zo min mogelijk natuurlijk. Lekker bij een kop soep, als lunch of als hapje bij de borrel. Extra lekker met een glas rode wijn ;). Hier spreekt een ervaringsdeskundige!
Ingrediënten toast met kaas en gekarameliseerde ui

4 plakken brood
4 uien
150 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel kristalsuiker
Peper en zout
10 gram tijm
1 eetlepel roomboter om in te bakken

Toast met kaas en gekarameliseerde ui

Snijd de uien doormidden en vervolgens in halve ringetjes. Smelt de boter in een koekenpan. Doe de ui en de helft van de tijm bij de boter en bak tot de ui glazig begint te zien. Voeg de suiker en de witte wijnazijn toe. Je kunt de suiker ook vervangen door een scheutje witte wijn.

Zet het vuur laag en bak tot de ui gekarameliseerd is. Roer af en toe door.

Verwarmd de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakken brood op het bakpapier. Bestrooi de plakken brood met geraspte kaas. Schep 2 eetlepels gekarameliseerde ui op de kaas. En maak af met een takje tijm. Schuif de bakplaat in de oven en bak de toast met kaas en gekarameliseerde ui in 20 minuten gaar.

De toast met kaas en gekarameliseerde ui is lekker als lunch of als hapje bij de borrel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *