Bruschetta met burrata en geroosterde tomaatjes

Recept: Bruschetta met burrata en geroosterde tomaatjes

 

Bruschetta met burrata en geroosterde tomaatjesZo, en toen was mijn vakantie weer voorbij. As we speak ben ik gewoon weer aan het werk. De afgelopen dagen kwamen er even geen recepten oline. Ik was echt even aan vakantie toe en heb dus een week  he-le-maal niks gedaan. Maar geen paniek, vanaf vandaag komt er gewoon weer (bijna) elke dag een post online. Vandaag is dat een zonnige en vegetarische bruschetta met burrata en geroosterde tomaatjes. Burrata is een zachte kaassoort en komt oorspronkelijk uit Puglia, in de hak van Italië. Van oudsher wordt burrata gemaakt om restjes mozzarella opnieuw te gebruiken. Zo hoefde er niks weggegooid te worden en dat scheelde weer geld. Van de restjes mozzarella wordt een nieuw kaasje gemaakt en deze wordt opgespoten met room. Daardoor is burrata superzacht en smelt het bijna op je tong. Eigenlijk vind ik burrata veel lekkerder dan mozzarella. De smaak is delicater en kan met vanalles gecombineerd worden. Bijvoorbeeld met geroosterde tomaatjes en balsamicostroop. Lekker bij de borrel, lunch of als lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten voor 6 keer de bruschetta met burrata en geroosterde tomaatjes

6 sneetjes landbrood
6 trosjes cherrytomaten
300 gram burrata (2 bollen)
50 ml balsamico
10 blaadjes basilicum
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakken brood en de trosjes cherrytomaten op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak het brood en de trosjes tomaat 20 minuten.

Meng de balsamicoazijn en de suiker met elkaar in een steelpan. Laat de balsamico een kwartiertje inkoken tot het stroperig wordt.

Verdeel de burrata over de plakken brood. Leg op elke plak brood een trosje geroosterde tomaatjes. Scheur de basilicum in stukken. Bestrooi de bruschetta’s met burrata en geroosterde tomaatjes met peper, zout en snippers basilicum. Maak de bruschetta’s af met een scheutje balsamicostroop.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *