|
|

Ingrediënten Rode kooltaart met geitenkaas en walnoten voor 4 personen
500 gram rode kool met appeltjes (gebruik kant-en-klare of maak het zelf)
270 gram bladerdeeg op rol of 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
4 eieren
200 gram crème fraîche
200 gram zachte geitenkaas
1 appel (goudreinet)
Een handje walnoten
Eventueel een takje peterselie om te garneren
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet taartvorm in met boter of olie. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik het een paar keer in met een vork.
Leg de rode kool op het bladerdeeg. Meng de eieren met de crème fraîche, de helft van de geitenkaas en peper en zout. Giet het mengsel over de rode kool heen.
Snijd de appel in plakjes. Leg de appel en de rest van de geitenkaas bovenop de rode kool.
Bestrooi de rode kooltaart met walnoten schuif hem in de oven. Bak in 40 minuten gaar. Bestrooi vlak voor serveren met een beetje fijngehakte peterselie.
Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


