Rode kooltaart met geitenkaas en walnoten

Recept: Rode kool taart met geitenkaas en walnoten

 

Rode kooltaart met geitenkaas en walnotenAls je nu naar buiten kijkt kun je er niet omheen: het is nu écht herfst. Stiekem vind ik dat niet zo erg. Ik had door mijn zwangerschap erg veel last van de hitte en ik heb nu eindelijk geen opgezwollen voeten meer. Hallo schoenen! Bij herfstig weer hoort natuurlijk ook een herfstig gerecht. Deze rode kool taart met geitenkaas en walnoten vind ik er lekker herfstig uitzien. En zo smaakt hij ook. Ik word gewoon weer blij als ik naar de foto kijk. De rode kool taart is makkelijk om te maken en na 10 minuten kan hij al de oven in. Lekker als vegetarische hoofdgerecht of met een stukje rood vlees ernaast (hertenbiefstukje anyone?). Ook leuk om in kleine taartvormpjes te bakken en te serveren als minitaartjes. Om alvast een beetje richting de kerst te gaan denken ;).


Rode kooltaart met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten Rode kooltaart met geitenkaas en walnoten voor 4 personen

500 gram rode kool met appeltjes (gebruik kant-en-klare of maak het zelf)
270 gram bladerdeeg op rol of 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
4 eieren
200 gram crème fraîche
200 gram zachte geitenkaas
1 appel (goudreinet)
Een handje walnoten
Eventueel een takje peterselie om te garneren
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vet taartvorm in met boter of olie. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik het een paar keer in met een vork.

Leg de rode kool op het bladerdeeg. Meng de eieren met de crème fraîche, de helft van de geitenkaas en peper en zout. Giet het mengsel over de rode kool heen.

Snijd de appel in plakjes. Leg de appel en de rest van de geitenkaas bovenop de rode kool.

Bestrooi de rode kooltaart met walnoten schuif hem in de oven. Bak in 40 minuten gaar. Bestrooi vlak voor serveren met een beetje fijngehakte peterselie.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *