Indische eieren in pittige tomatensaus

Recept: Indische eieren in pittige tomatensaus met rijst

 

Indische eieren in pittige tomatensausEn toen was mijn vakantie alweer voorbij. Jammer hoor, hij had van mij nog wel iets langer mogen duren. As we speak heb ik al een vergadering achter de rug en sta ik waarschijnlijk voor de klas. Vanmorgen had ik wel wat moeite met opstaan. Ik ben niet echt een ochtendmens dus elke wekker is mij er eentje te veel. Daarnaast had ik gistermiddag een borrel die net iets té gezellig was. Ik was vanmorgen dus ook een beetje mistig in mijn hoofd. Een échte maandagochtend dus. Dat brengt ons meteen bij het recept van vandaag. Maandag betekent op Savory Sweets namelijk een vegetarisch recept. Vandaag gaan we op de Indische tour. Deze Indische eieren in pittige tomatensaus zijn mijn nieuwe ontdekking. Krokant gebakken (hardgekookte) eieren in een kruidige en licht-pittige saus. Superlekker in combinatie met witte rijst, gefrituurde uitjes en atjar. Serveer er kroepoek en boontjes bij en je maaltijd is compleet. Klinkt goed toch? Vind ik ook. Wij er in ieder geval van zitten smullen. Dit gaat hier vaker op tafel komen!





Indische eieren in pittige tomatensaus

Ingrediënten Indische eieren in pittige tomatensaus met rijst voor 4 personen

8 hardgekookte eieren
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 centimeter gember
2 chilipepers
1 theelepel trassi
1 theelepel sambal oelek
400 ml kokosmelk
400 gram tomatenblokjes
2 eetlepels palm- of basterdsuiker
2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad, te kook bij de toko)
Een paar takjes platte peterselie
3 lente-uitjes
Een handje gefrituurde uitjes
Een paar eetlepels atjar
Peper en zout
Zonnebloemolie om in te bakken

Indische eieren in pittige tomatensaus

Snijd de chilipepers in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de ui, de knoflook, de gember en de chilipeper in grove stukken. Doe de ui, de knoflook, de gember, de chilipeper, de trassi, de suiker en de sambal in een hakmolentje en maal tot een pasta.

Verhit een flinke laag olie in een koekenpan. Leg de (hardgekookte) eieren in de olie en bak tot ze aan de buitenkant krokant beginnen te worden. Schep de eieren uit de pan en leg apart.

Giet het grootste gedeelte van de olie uit de pan. Doe de chilipasta in de pan en fruit tot het begint te geuren. Voeg de kokosmelk en de tomatenblokjes toe en roer alles door elkaar. Voeg de djeroek poeroet toe en zet het vuur laag. Laat de saus 20 minuten pruttelen zodat hij iets dikker wordt.

Snijd de eieren doormidden. Hak de peterselie fijn en snijd de lente-ui in ringetjes. Leg de eieren in de saus en bestrooi met peterselie en lente-ui. Maak af met gefrituurde uitjes en atjar. Serveer de Indische eieren in pittige tomatensaus met rijst en kroepoek.

 

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Indische eieren in pittige tomatensaus met rijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *