|
Vandaag begint mijn laatste week vakantie. Over een week gaat mijn wekker weer om 7 uur. En om 5 over 7. En om 10 over 7, kwart over 7 en half 8. Om vervolgens om 8 uur net te laat keihard naar mijn werk te moeten fietsen. Iedere avond neem ik me weer voor om de volgende ochtend écht op tijd mijn bed uit te komen en iedere ochtend is het weer hetzelfde liedje. Ik ben gewoon niet zo een ochtendmens. Gelukkig kan dat nog een week wachten en mag ik de hele week nog uitslapen. Héérlijk! We hebben deze week nog niet zoveel op de planning staan. We zitten te denken aan een dagje Den Haag (daar ben ik serieus nog nooit geweest) en volgend weekend gaan we naar Dutch Valley in Spaarnwoude. Verder zie ik wel waar ik zin in heb. Voor iedereen die wel moet werken post ik een echt doordeweeks recept. Vegetarisch, want het blijft natuurlijk meatless monday. Deze groentetaart met geitenkaas en citroen is makkelijk om te maken, ontzettend lekker en zit boordevol vitamine. Na 10 minuten voorbereiden hoeft hij alleen nog maar de oven in. Kun je mooi nog even op de bank ploffen.
Ingrediënten groentetaart met geitenkaas en citroen voor 4 personen
1 courgette
1 rode paprika (ik gebruikte een zoete puntpaprika)
1 middelgrote ui of 2 sjalotjes
1 citroen
125 gram cherrytomaten
250 gram zachte geitenkaas
250 ml kookroom
4 eieren
10 blaadjes basilicum
Een handje rucola
Een scheutje olie om in te vetten
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Snijd de ui of sjalotjes in halve ringen. Snijd de courgette en de rode paprika in stukjes. Leg de courgette, paprika en ui op de bodem van de ovenschaal.
Rasp de schil van de citroen en hak de basilicum fijn. Meng de eieren met de kookroom, basilicum, geraspte citroenschil en een beetje peper en zout. Giet het eiermengsel over de groente.
Snijd de cherrytomaten door de helft. Leg de tomaten in het eiermengsel. Verkruimel de geitenkaas over de groentetaart en maak af met peper en zout.
Schuif de groentetaart met geitenkaas en citroen in de oven en bak hem in 40 minuten gaar. Maak af met een handje rucola.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Heerlijk, wat eet je er dan bij, ’n salade? Brood?
Hoi Maria, wij hadden aan de groentetaart genoeg, maar een vers broodje is vast ook lekker!
Bij mij stolt het ei mengsel niet.. heb ik mogelijk iets verkeerd gedaan?
Heerlijk gegeten! Dankjewel
Waar zou ik de geitenkaas door kunnen vervangen?