Recept: Gevulde paprika met tomatenrijst en geitenkaas

 

Gevulde paprika met tomatenrijst en geitenkaasEn toen was het weer maandag. Mijn vakantie zit erop. Ik heb de afgelopen dagen vrij weinig gedaan. Ik ben een paar keer uit eten geweest en heb vooral veel geborreld. Met dat baggerweer had ik vrij weinig zin om naar  buiten te gaan. Afgelopen donderdag stond er markt. Met de nadruk op stónd. Kun je de storm van donderdag nog herinneren? De markt ishier  letterlijk weggewaaid. De vis en de groente vlogen nog net niet door de lucht. Ik moest er stiekem wel om lachen. Gelukkig scoorde ik voordat alle kramen weg waren wel een zak met zoete puntpaprika’s. Ik vulde ze met tomatenrijst en geitenkaas. Een prima combinatie als je het mij vraagt. Zo wordt zelfs meatless monday een feestje!



Ingrediënten gevulde paprika met tomatenrijst en geitenkaas voor 4 personen

4 zoete puntpaprika’s
1 courgette
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepels gedroogde koriander
500 gram gezeefde tomaten
400 gram basmatirijst
200 gram zachte geitenkaas
Een paar takjes peterselie
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Giet de rijst in het water en kook tot de rijst gaar is. Giet de rijst af en laat het een paar minuten staan met de deksel op de pan.

Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten. Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de paprika’s 5 minuten en laat ze daarna goed uitlekken.

Versnipper de ui en pers te teentjes knoflook. Snijd de courgette in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe de knoflook en de ui in de pan en bak tot het glazig ziet. Doe de courgette bij de knoflook en de ui. Bak de courgette een paar minuten mee. Doe de rijst, de gezeefde tomaten, koriander, de oregano en de helft van de geitenkaas in de pan. Roer alles door elkaar en laat een paar minuten pruttelen.

Kan de peterselie fijn. Vul de paprika’s met de tomatenrijst. Verkruimel de rest van de geitenkaas. Bestrooi voor serveren de gevulde paprika’s met de geitenkaas en peterselie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Gevulde paprika met tomatenrijst en geitenkaas

  1. Annemieke Wesseling schreef:

    Wauw wat een lekker recept is dit! Ik heb voor mezelf de rijst gehalveerd en de courgette verdubbeld. Nog even gegratineerd onder de grill en wat extra olijfolie erover voor het opdienen.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *