|
|


Ingrediënten Couscous schotel met falafel en gegrilde groenten voor 4 personen
200 gram falafel
200 gram couscous
Een paar plakken Libanees platbrood
1 zoete punpraptika
1 aubergine
1 courgette
2 rode uien
1 citroen
Een trosje cherrytomaten
2 flinke eetlepels tzatziki
2 flinke eetlepels hummus
2 flinke eetlepels muhammara
Een handje granaatappelpitjes
Een paar takjes platte peterselie
Een paar takjes munt
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine, courgette, paprika en rode ui in stukken. Verdeel de gesneden groenten en de cherrytomaatjes over een braadslee of ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 40 minuten gaar.
Verhit een laagje van 1 cm olie in een hapjespan. Bak de falafel krokant.
Doe de couscous in een middelgrote kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer door de couscous. Dit zorg ervoor dat de couscous niet gaat plakken. Giet kokend water over de couscous (ongeveer 200 ml, de couscous moet net aan onder staan) en dek af met een theedoek. Laat de couscous 5 minuten staan.
Hak de munt en de peterselie fijn. Maak de couscous los met een vork. Schep de peterselie, munt, het citroensap, de granaatappelpitjes en een beetje peper en zout door de couscous.
Schep de couscous in een grote schaal. Schep de gegrilde groenten in het midden. Schep de hummus, muhammara en tzatziki aan de zijkant. Leg de falafel en groene olijven in de schaal. Maak af met een beetje fijngehakte peterselie.
Serveer de couscous schotel met falafel en gegrilde groenten met Libanees platbrood.


One thought on “Recept: Couscous schotel met falafel en gegrilde groenten”