Recept: Couscous met geitenkaas en granaatappelpitjes

 

Couscous met geitenkaas en granaatappelpitjesAfgelopen zomer heb ik ergens een heerlijke frisse couscous met geitenkaas en granaatappelpitjes geproefd. Zo lekker dat hij me als die tijd is bijgebleven. Gister was het heerlijk weer buiten en kreeg ik ongelooflijk veel trek in de couscous. Tijd om de couscous met geitenkaas en granaatappelpitjes een keer na te maken. En dat is gelukt. De couscous kan zowel vegetarisch als met vlees opgediend worden. Ik heb er voor gekozen om een kruidige kip en tzatziki bij te maken. De couscous kan ook koud meegenomen worden voor onderweg of tijdens een nachtdienst. 

Ingrediënten couscous met geitenkaas en granaatappelpitjes voor 2 personen

250 gram couscous
250 ml (sterke) groentebouillon
4 lente-uitjes
Munt
Koriander
Granaatappelpitten
Zachte geitenkaas
Citroensap
Olijfolie

Doe de couscous in een kom of schaal. Doe er een paar druppels olijfolie bij en meng goed door elkaar. Giet de hete groentebouillon over de couscous. Maak de bouillon iets sterker dan normaal zodat er meer smaak aan de couscous komt. Ik gebruik voor de bouillon altijd het biologische bouillon poeder van bio today. Zorg dat alle couscous onder de bouillon staat. Dek de bak af met een theedoek en laat ongeveer 5 a 6 minuutjes staan.
Hak de munt en koriander fijn. Maak de korrels van de couscous los met een vork. Zorg dat alle korrels los zijn. Roer de kruiden door de couscous. Proef goed wanneer de verhoudingen kloppen. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en snijd of brokkel de geitenkaas in stukjes. Meng de granaatappel, lente-ui en brokjes geitenkaas door de couscous. Maak de couscous met geitenkaas en granaatappelpitjes af door een beetje citroensap over het gerecht te sprenkelen.

Ras el hanoutLekker in combinatie met kruidige kip en tzatziki. Ik heb voor bij dit gerecht kippendijen ingesmeerd met een mengsel van Ras el Hanout (Original spices, Jonnie Boer), olijfolie en een beetje zout. Laat de kip een half uurtje marineren in een schaal afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Bak de kip op middelhoog vuur in de pan tot hij gaar is. snijd de kip in reepjes en serveer bij de couscous met een beetje tzatziki.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *