Bietencarpaccio

Recept: Bietencarpaccio met geitenkaas en frambozensaus

BietencarpaccioJa, je ziet het goed. Vandaag post ik 2 recepten. Gewoon, omdat het kan. We kunnen richting de kerst niet genoeg recepten tegenkomen toch? Een beetje extra inspiratie kan nooit kwaad. Wat ik zelf ga maken tijdens de feestdagen? Geen idee. De recepten die ik wilde uitproberen heb ik allemaal al gemaakt. Dan kan ik ze voor de kerst allemaal nog met jullie delen. Wat ik ga maken zien jullie waarschijnlijk volgend jaar pas voorbij komen. Maar wat.. dat weet ik dus nog niet. Mochten jullie tips hebben dan hoor ik het graag. Over naar het recept. Bietencarpaccio met geitenkaas en frambozensaus. Een lekker en vegetarisch gerecht. Fijn als er vegetariërs, zwangere vrouwen of groentelovers mee-eten. Ik koos voor de carpaccio voor de chioggia biet. Ik vind de kleuren en het patroon zo mooi. Iedere keer als ik er één doorsnijd word ik er blij van. Geen chioggia biet te krijgen? Gebruik dat gewoon de rode biet. Iets minder mooi maar zeker net zo lekker. Je hoeft de bietjes niet te koken. Doordat ze nog rauw zijn krijg je een nootachtige smaak met een lekkere bite. Ik vind hem in ieder geval hartstikke lekker. Staat deze bietencarpaccio met geitenkaas en frambozendressing bij jou op tafel? Stuur dan even een berichtje of tag mij (@savorysweetsnl) op Instagram of Facebook. Vind ik leuk!
Ingrediënten bietencarpaccio met geitenkaas en granaatappelpitjes voor 4 personen

Voor de bietencarpaccio

8 chioggabietjes
150 gram zachte geitenkaas
4 eetlepels pijnboompitjes
Een sprietjes tuinkers
Een handje rucola
Peper en zout

Voor de dressing

3 eetlepels frambozenjam
1 eetlepel rode wijnazijn
Peper uit de molen

Bietencarpaccio

Maak een dressing van de frambozenjam, rode wijnazijn en een beetje peper uit de molen.

Borstel het zand van de bietjes. Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes. Ik gebruikte daar een mandoline voor, maar je kunt ook een kaasschaaf of dunschiller gebruiken.

Leg de plakjes biet in een mooie cirkel op het bord. Verkuimel de geitenkaas over de plakjes biet. Besprenkel de bietencarpaccio met frambozensaus en strooi de pijnboompitjes er overheen. Maak af met een handje rucola en een beetje tuinkers.

Serveer de bietencarpaccio met geitenkaas en frambozensaus met vers brood met roomboter.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Bietencarpaccio met geitenkaas en frambozensaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *