| 
 | 

Ingrediënten voor 8 keer het hazelnoot-schuim toetje met mokka-créme
Voor de meringue
100 gram hazelnoten
150 gram eiwit
100 gram suiker
100 gram poedersuiker
Voor de mokkacréme
300 gram banketbakkersroom
25 gram suiker
250 gram boter
60 gram poedersuiker
50 ml sterke versgezette koffie  (espresso)
Om te garneren
100 gram pure chocola
Een handje mokkaboontjes
Fondantsterren (optioneel)

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak de hazelnoten fijn in een hakmolentje.
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Klop de eiwitten met de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de poedersuiker toe en mix dit op laag tempo het door het eiwit. Voeg de gemalen hazelnoten toe en spatel door de meringue.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de meringue uit over de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de meringue in 1,5-2 uur gaar.
Meng de suiker met de (warme) koffie. Roer tot de suiker is opgelost.
Mix de boter samen met de poedersuiker tot een romig geheel. Klop de banketbakkersroom door het mengsel en voeg als laatste de koffie toe. Blijf mixen tot de koffie helemaal opgenomen is door de créme.
Doe de mokkacréme in een spuitzak (of gewoon een boterhamzakje).
Breek de meringue stukken. Leg onderin de serveerglazen een paar brokken meringue.
Spuit de mokkacréme op de meringue. Schaaf de chocola in mooie vlokken en garneer met fondantsterren en mokkaboontjes.

