Recept: Tuinerwtensoep met kokosmelk

 

Tuinerwtensoep met kokosmelkInmiddels weten jullie dat ik gek ben op lunchen buiten de deur. Meestal doe ik dat op woensdag of in het weekend met vriendinnen. Vaak kijk ik van tevoren stiekem al op de website wat ze op de kaart hebben staan. Alvast een beetje voorpret zegmaar. En om mezelf te helpen met kiezen. Want keuzes maken in een restaurant.. daar ben ik niet zo goed in. Er staan vaak zoveel lekkere dingen op de kaart en ik heb maar 1 maag. Daarom wordt ik er blij van als er een combinatiegerecht op de kaart staat. Zo hoef ik niet te kiezen, maar kan ik meerdere dingen uitproberen. Lunchplankjes, 12-uurtjes, proeverijtjes; als ze er zijn dan ga ik ervoor. Deze Tuinerwtensoep met kokos zat ook op zo een lunchplankje. Het lunchplankje van De Koperen Bel in Zaandam om precies te zijn. Ik vond de soep zo lekker dat ik besloot om hem thuis na te maken. Wat bleek? Het is eigenlijk een heel makkelijk soepje. Weinig ingrediënten en klaar in 20 minuten. De zoete erwtjes combineren goed met de frisse kokosmelk. Een fris soepje voor op mooie zomeravonden. Ingrediënten Tuinerwtensoep met kokosmelk voor 4 personen

750 gram tuinerwten
500 ml kokosmelk
750 ml groente- of kippenbouillon
1 ui
1 citroen
Een paar takjes koriander
Olie om in te bakken
Een snuf zout
Peper uit de molen

Versnipper de ui. Verhit een beetje olie een grote pan. Fruit de ui tot hij glazig ziet. Giet de kippenbouillon en de kokosmelk over de ui en breng het aan de kook. Doe de tuinerwten bij de bouillon en kook in 5 minuten gaar. Hak de koriander fijn. Doe de koriander, het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout bij de soep. Pureer de soep tot hij glad is.

Schep de tuinerwtensoep met kokosmelk in diepe borden of soepkommen. Druppel ter garnering kokosmelk en wat olie in de soep. Maak af met peper uit de molen. Serveer de tuinerwtensoep met vers brood en olijfolie om in te dippen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.