Recept: Broccolisoep met roquefort

 

broccolisoepIk had niet verwacht dat deze soep zo lekker zou zijn. Ik wist dat broccoli goed combineerde met kaas. Omdat ik roquefort erg lekker vindt besloot ik een soep te maken met broccoli en roquefort. Door de pittige smaak van de roquefort wordt de smaak van de broccoli subtiel en bijna delicaat. Om de soep net dat beetje extra te geven maakte ik zelf croutons. Ik moet eerlijk bekennen… Ik heb 2,5 kom van deze broccolisoep leeggegeten!

Ingrediënten kerriesoep voor 3 personen

2 stronken broccoli (ongeveer 300 gram)
120 gram roquefort
Een scheut droge witte wijn (ik gebruikte chardonnay)
1 ui
1 teentje knoflook
2 (witte) boterhammen
700 ml groentenbouillon
Een flinke klont boter
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Versnipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Snijd de broccoli-roosjes van de stronk. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de ui en knoflook tot het glazig ziet. Doe de broccoli bij de ui en knoflook en laat 10 minuten meestoven. Giet de groentebouillon over de broccoli heen en laat ongeveer een kwartier pruttelen op laag vuur. Prik met een vork in de broccoli om te controleren of hij gaar is.

Pureer met een staafmixer de broccoli, ui en knoflook samen met de bouillon en proef of de soep op smaak is.  Doe de helft van de roquefort  en een scheut droge witte wijn bij de broccolisoep. Laat de kaas langzaam smelten zodat de smaak goed wordt opgenomen door de rest van de soep. Proef wederom of de soep op smaak  is en maak af met peper, zout en nootmuskaat.

Snijd de korstjes van de (witte) boterhammen. Snijd de boterhammen in gelijke blokjes. Bak de blokjes brood in een flinke scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de stukjes brood bakken tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

Dien de broccolisoep op met een paar stukjes roquefort en croutons. Lekker als voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd met brood.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *