Recept: Muhammara (Arabische paprikadip)

 

MuhammaraHoera! Ik ben klaar met mijn studie. Ik schreef een paar weken geleden al dat ik druk was met afstuderen, maar sinds woensdag is ook mijn diploma binnen. Dat hebben we ’s avonds uitgebreid gevierd bij restaurant the French Connection op de Singel in Amsterdam. Een enorme aanrader. We hebben een fantastische avond gehad. Volgende week zal ik daar in mijn dagboek meer over vertellen. Best een vreemd gevoel. Ik hoef me opeens niet meer schuldig te voelen als ik niks lig te doen op de bank. Ik heb geen tentamens meer om te leren, geen verslagen meer die eigenlijk getypt moet worden en al helemaal geen meer college’s om te volgen. HEER-LIJK! Tijd voor hapjes en tijd voor wijn. Of voor bubbels. In ieder geval tijd om te genieten. Afgelopen weekend maakte ik een Arabische mezze. Dat zijn tapa’s uit het midden oosten. Meestal geserveerd in een grote schaal of op een plaat. Deze muhammara was daar onderdeel van. Een zoete Arabische paprikadip met een lichte crunch. Lekker met (plat)brood of op een toastje. Verslavend lekker!
Ingrediënten muhammara

200 gram geroosterde paprika (deze kun je zelf roosteren, maar ik koop ze altijd gewoon in een pot)
125 gram walnoten
2 teentjes knoflook
Een halve citroen
Een handje panko
1,5 theelepel kaneelpoeder
1,5 theelepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel honing
Gedroogde chilipeper
Een bosje platte peterselie
Een handje sesamzaadjes
Een scheutje olijfolie
Zout en peper

Pers de teentjes knoflook. Doe de geroosterde paprika, de walnoten, de panko, het kaneelpoeder, de komijn, de honing en het sap van een halve citroen in de keukenmachine. Doe er een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout bij en meng de ingrediënten met de keukenmachine tot grove massa.

Proef of de muhammara op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe. Doe de muhammara in een mooie schaal of kom. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de muhammara met peterselie en sesamzaadjes.

Serveer de muhammara met (plat)brood, stoepstengels op toastjes. Lekker bij de borrel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Muhammara (Arabische paprikadip)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *