Recept: Guacamole

 

GuacamoleIk ben gek op guacamole. Er zitten in guacamole alleen maar ingrediënten die ik lekker vind. Ik maak regelmatig guacamole om te serveren met nachos met kaas. Lekker dippen met een flesje Zuid-Amerikaans bier of glaasje wijn. Een fijn terrashapje. Het is dan ook niet vreemd dat je de nachos met guacamole op bijna iedere hapjeskaart tegenkomt. De kunst van een goede guacamole is proeven, proeven en nog eens proeven. De verhoudingen moeten kloppen. Het pittige van de chili wordt geblust door het frisse van de limoen, avocado en tomaat. Een heerlijk contrast. Helemaal in combinatie met een pittig gerecht. Guacamole is fris, gezond en natuurlijk gewoon heel erg lekker.

Ingrediënten guacamole

2 rijpe avocado’s
1 tomaat
2 teentjes knoflook
een halve limoen
2 kleine sjalotjes
1 chilipeper
Zout
Een bosje koriander

Ontvel de avocado’s en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees van avocado’s in middelgrote blokjes en schep ze uit de schil. Versnipper de sjalotjes en snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe de sjalot, de avocado en tomaat in een grote kom of schaal. Snijd de chilipeper in de lengte door en haal met een theelepel de pitjes eruit. Versnipper de chilipeper. Doe de helft van de peper in de kom en houd de rest apart. Pers de 2 teentjes knoflook. Doe de knoflook en het sap van de limoen bij de rest in de kom en prak alles fijn met een vork. Voeg naar smaak meer van de ingrediënten toe. Als de guacamole te scherp wordt kun je dit blussen met extra limoensap. Vergeet niet een klein beetje zout toe te voegen om de guacamole op smaak te maken.

Hak het bosje koriander fijn. Strooi een handje koriander over de guacamole. Maak de guacamole zo kort mogelijk van tevoren.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.