Recept: Mexicaanse nacho dip

 

Mexicaanse nacho dipDit is serieus de lekkerste dipsaus die ik ooit gegeten heb. Ik kreeg het recept ooit van een vriendin met de opdracht dat ik hem een keer uit moest proberen. Ik vond het maar een raar recept. Koude kidneybonen met tomaat en avocado? Dat is geen combinatie waar je me wakker voor kunt maken. Een beetje sceptisch ging ik aan de slag. Nou daar ben ik van terug gekomen. Mijn vriendin had gelijk. Wat een heerlijkheid! Toen ik de schaal op tafel zette was hij in no-time leeggegeten. Wil je de show stelen tijdens oud en nieuw? Met deze Mexicaanse nacho dip gaat dat je geheid lukken. Wel zorgen dat je genoeg meeneemt. Ik garandeer je namelijk dat hij schoon op gaat!
Ingrediënten Mexicaanse nacho dip voor 6 personen

400 gram kidneybonen
400 gram gepelde tomaten
1 tomaat
2 avocado’s
1 citroen
6 lente-uitjes
125 gram crè­me fraîche
3 theelepels tacokruiden (zelfgemaakte kruidenmix is nog lekkerder!)
175 gram geraspte jong belegen kaas
2 zakken nachochips (nacho cheese smaak of naturel)
Peper en zout

De nacho dip is opgebouwd in verschillende laagjes. Het is, indien je de nacho dip voor een grote groep maakt, het makkelijkst om een ovenschaal te gebruiken. Je kunt dan makkelijk de laagjes maken waar doorheen gedipt kan worden.

Laagje 1: Prak het blikje kidneybonen fijn. Ik doe dit met de staafmixer. Gaat een stuk makkelijker 🙂 Bestrooi met een beetje peper en zout. Doe de fijngeprakte kidneybonen onderin de schaal. Dit is de bodem van de nacho dip.
Laagje 2: Snijd de avocado door midden en verwijder met een lepel de pit en de schil. Prak de avocado fijn en doe hier een beetje citroensap doorheen. Proef goed of de verhoudingen kloppen. Schep het avocadomengsel bovenop de kidneybonen.
Laagje 3: Meng de crème fraîche met de tacokruiden. Ik maak mijn kruidenmix graag zelf, maar een zakje uit de supermarkt kan ook. De crè­me fraîche komt bovenop de avocado.
Laagje 4: Snijd de lente-uitjes in hele dunne ringetjes en leg deze bovenop de crème fraîche.
Laagje 5: Prak de gepelde tomaatjes fijn. Snijd de verse tomaat in kleine blokjes. Meng de blokjes met de geprakte gepelde tomaten en leg dit bovenop de lente-ui.
Laagje 6: Maak de nacho dip af met een laagje jong belegen kaas.

Lekker om te dippen met nacho cheese of naturel tortilla chips. Dip de nacho’s helemaal tot aan de bodem zodat je alle smaken van de dip te pakken hebt. De eerste keer dat ik hem at gingen mijn ogen dicht en had ik een “ahh” momentje. Met de Mexicaanse nacho dip steel je gegarandeerd de show tijdens etentjes, feestjes en borrels. Lekker op de borreltafel tijdens een feestje, tussendoortje op een luie zondagmiddag of als onderdeel van een Mexicaanse maaltijd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *