Recept: Spinazie-paprikadip

 

Spinazie-paprikadipIk ben een dipper. Als ik uit eten ga kan ik het niet laten om met een broodje het laatste beetje saus van mijn bord te snoepen. Of met mijn vinger.. als niemand kijkt ;). Ook mijn chips en zoutjes dip ik graag in een sausje. Nacho’s met guacamole, bugles met heksenkaas, naturel chips met kerriedip, soepstengels met olijventapenade. I love it all! Afgelopen week was het weer zo ver; ik had een snack attack. Ik had nog gegrilde paprika’s over van de paprikasoep die ik deze week maakte en besloot daar een dip van te maken. Het werd de spinazie-paprikadip met kaas uit de oven. Een verassend goede combinatie. Lekker om te dippen met naturel tortillachips of crackers met zeezout.

Ingrediënten spinazie-paprikadip

200 gram diepvriesspinazie (géén á la créme!)
3 gegrilde (punt)paprika’s zonder vel
2 teentjes knoflook
2 eetlepels créme fraîche
1 eetlepel Griekse yoghurt
175 gram jonge geraspte kaas
Tortillachips naturel of crackers met zeezout
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de spinazie en laat het vocht eruit lopen. Snijd de gegrilde paprika in kleine stukjes en pers de knoflook. Doe de spinazie, paprika, knoflook, créme fraîche, Griekse yoghurt en de helft van de kaas bij elkaar in een kom. Spatel de ingrediënten goed door elkaar. Maak het mengsel op smaak met peper en Spinazie-paprikadipzout. Proef goed of de verhoudingen van de spinazie-paprikadip kloppen. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Stort het spinazie-paprika mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Strijk de bovenkant van de spinazie-paprikadip glad en bedek het met de overgebleven geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer een 20-30 minuten in de oven tot de kaas smelt. Laat de spinazie-paprikadip 10 minuutjes afkoelen en het dippen kan beginnen.

Tip: Je kunt de jonge geraspte kaas ook vervangen door geitenkaas. De spinazie-paprikadip wordt dan lekker pittig. Lekker om te dippen met bugles.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *