|
|


Ingrediënten Caesar salade met gegrilde kip en avocado voor 4 personen
4 kippendijfilets
1 pistolet of ander brood
1 krop romaine
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
6 plakjes ontbijtspek
2 avocado’s
4 gekookte eieren
Een scheutje zonnebloemolie
Peper en zout
Voor de Caesar dressing
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel worcestershire saus
1 theelepel Franse mosterd
3 ansjovisjes uit blik
2 tenen knoflook
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de pistolet in stukjes. Leg de stukjes brood op de bakplaat. Bestrooi het brood met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven bak de stukjes brood in 20 minuten knapperig.
Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met een staafmixer tot een caesar dressing. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.
Meng de zonnebloemolie met een beetje peper en zout. Verhit een grillpan of -plaat. Smeer de kippendijen in met het oliemengsel. Grill de kippendij tot hij gaar is. Laat de kipfilets even afkoelen en snijd ze daarna in plakjes.
Bak de ontbijtspek in een droge koekenpan tot hij knapperig is. Snijd de prosciutto in reepjes.
Snijd de romaine sla in stukjes. Doe de sla in een kom. Schep 3 flinke eetlepels saus oven de sla heen en meng de saus door de sla. Verdeel de sla over 4 diepe borden of kommen.
Snijd de avocado’s in plakjes en de gekookte eieren in kwarten.
Leg de plakjes kippendij, avocado, partjes ei, spek en de broodcroutons op de sla. Strooi de Parmezaanse kaas over de Caesar salade en maak af met peper en zout.


Heerlijke salade… Heb ipv kip kalkoendij erdoor… Moet hem voortaan iedere week maken van mijn vrouw
Heel lekker. Jammer dat de avocado vergeten is
Vergeten te vermelden! Ik heb het aangepast. Bedankt voor je berichtje.