Ovenschotel aardappel anders met bacon en ui

Recept: Ovenschotel aardappel anders met bacon en ui

 

Aardappel anders met bacon en uiKen je die potjes aardappel anders nog? Ik heb het al jaren niet meer gegeten, maar vroeger werd er regelmatig zo’n pot uit de kast getrokken. Lekker makkelijk, zoals mijn moeder dat toen noemde. Wij waren vroeger niet zo culinair thuis. Al moet ik wel bekennen dat ik het toen heel erg lekker vond! Toen ik laatst in de supermarkt liep zag ik opeens dat de potten Aardappel anders nog steeds bestonden en dat ze zelfs in de aanbieding waren. Ik moest terugdenken aan vroeger en besloot er zelf mee aan de slag te gaan. De versie die ik het lekkerst vond was die met bacon en ui. Lekker hartig. Die moest het dus worden. Ik combineerde de romige baconsaus met broccoli en natuurlijk aardappels in een ovenschotel. Het resultaat? Deze heerlijke ovenschotel aardappel anders met bacon en ui. Hij viel zelfs bij de mister, aardappelhater pur sang, in de smaak. Wat een lekker sausje al niet kan doen. Aanradertje hoor!
Ingrediënten ovenschotel aardappel anders met bacon en ui voor 6 personen

Voor de saus

30 gram roomboter
30 gram bloem
300 ml volle melk
2 uien
1 teen knoflook
1/2 bouillonblokje (groente of kip)
150 gram gerookte spekreepjes
100 gram geraspte kaas
Een snuf peper uit de molen

En verder

Een stronkje broccoli
400 gram aardappels
6 plakjes ontbijtspek
50 gram geraspte kaas (geraspte mozzarella smelt het beste)
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Ovenschotel aardappel anders met bacon en ui

Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook in ongeveer 10 minuten.

Versnipper de uien en pers de tenen knoflook.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een pannetje. Doe de ui en de knoflook bij de boter en bak tot het glazig wordt. Voeg de spekjes toe en bak krokant. Bestrooi met bloem en bak even mee.

Voeg de melk beetje bij beetje toe. Net zolang tot er een dikke saus ontstaat. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan en roer de kaas door de saus. Maak af met peper uit de molen.

Verdeel de aardappels en de broccoli over de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Giet de baconsaus over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 20-25 minuten gaar.

Bak de plakjes ontbijtspek krokant. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier en hak in stukjes. Hak de peterselie fijn.

Bestrooi de ovenschotel met aardappel anders met bacon en ui met de stukjes bacon, een beetje peterselie en peper uit de molen.

Pin It

3 thoughts on “Recept: Ovenschotel aardappel anders met bacon en ui

  1. Rika schreef:

    Het ziet er erg lekker uit maar er staat voor 6 personen. Zijn dit dan ieniemieniemensjes? Er gaan maar 400 gram aardappelen in het recept en 1 stronkje broccoli. Dat is voor mijn gezin met 4 personen echt veel te weinig. Laat staan voor 6 personen.

    Ik ga het zeker maken maar ga de hoeveelheden wel aanpassen.

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.