Witloftaart met ham en kaas

Recept: Witloftaart met ham en kaas

 

Witloftaart met ham en kaasZachtjes aan wordt het steeds meer voorjaar. Het zonnetje begint te schijnen en als morgen de klok vooruit gaat is het ook weer een stuk langer licht. Heerlijk! Ik ga altijd zo goed op de lente. Met de komst van de eerste zonnestralen ga ik ook vaak anders koken. Weg met de aardappelpuree, stoofpotjes en andere winterse kost. En Hallo salade’s, gegrilde groente, gerechten met vis en natuurlijk quiche. vooral die laatste zal de komende weken steeds vaker op tafel staan. En daar ben ik vandaag maar alvast mee begonnen. Deze witloftaart met ham en kaas is namelijk de quichevariant van de klassieke witlofrolletjes uit de oven. Makkelijk om te maken en na 10 minuten hoeft hij alleen nog maar de oven in. Kun je mooi nog even genieten van het zonnetje in de namiddag. Hallo lente, ik ben er klaar voor!




Witloftaart met ham en kaas

Ingrediënten witloftaart met ham en kaas voor 4 personen

4 stronken witlof
6 plakjes deeg voor hartige taart (ongeveer 300 gram)
125 gram hamblokjes
150 gram geraspte mozzarella of jonge kaas
2 theelepels mosterd
3 eieren
125 gram crème fraîche
Een paar takjes peterselie
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Witloftaart met ham en kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de stronkjes witlof doormidden. Meng de olijfolie met een beetje peper en zout. Smeer de witlof in met olijfolie en grill in een grillpan tot er streepjes ontstaan.

Vet een quichevorm in met olie of bakspray. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg. Prik de bodem in met een vork.

Meng de eieren met de crème fraîche, de mosterd, de peterselie, een beetje peper en zout en de hamblokjes. Giet het eiermengsel in de quichevorm. Leg de stronkjes witlof in het eiermengsel.

Schuif de witloftaart met ham en kaas in de oven en bak in 40 minuten gaar.

Serveer de quiche met een handje rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *