Raclette taart met camembert en spekjes

Recept: Raclette taart met camembert en spek

 

Raclette taart met camembert en spekjesAls je aan de lijn bent of in de gezonde modus zit kun je dit recept beter even wegklikken. Want alleen al door te ruiken aan deze raclette taart met camembert en spek kom je 3 kg aan. Maar lekker dat hij is… Niet normaal! Na één hap zit je opeens weer bij een houten hutje op de piste in Zwitserland te eten. Glaasje wijn erbij en lekker de Bourgondiër uithangen. Omdat ik geen zin had om met een enorme kaas te gaan slepen, gebruikte ik camembert. Die uit een doosje, je kent hem wel. Én ik kan jullie vertellen.. Dat pakte erg goed uit! Een heerlijke hartige aardappeltaart met een knapperige bladerdeeg korst, uien, spekjes en heeeel veel kaas. Zo komen we dat laatste stukje winter nog wel door. 
Ingrediënten raclette taart met camembert en spek

250 gram bladerdeeg op roomboterbasis
250 gram camembert
125 gram spekreepjes
2 uien
5 kruimige aardappels
2 eieren
200 ml room
Scheutje droge witte wijn
Een beetje olie of baksprak om in te vetten
Peper en zout

Raclette taart met camembert en spekjes

Schil de aardappels en kook ze in gezouten water gaar. Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen.

Snijd de uien in ringen. Verhit een (droge) koekenpan. Doe de spekreepjes in de pan en bak ze in eigen vet knapperig. Voeg halverwege de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zien. Blus de inhoud van de pan af met een scheutje witte wijn (deze stap kun je eventueel overslaan als je geen alcohol wilt gebruiken). Maak af met peper uit de molen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een quichevorm in met olie of bakspray. Bekleed de quichevorm met bladerdeeg. Prik de bodem een paar keer in met een vork.

Snijd de aardappels in plakjes. Bedek de bodem van de quiche met plakjes aardappels. Schep het uienmengsel op de aardappels.

Kluts de eieren los in de room en voeg een snuf peper toe. Giet het eiermengsel over de uien. Snijd de camembert in plakken en bedek de quiche ermee.

Zet de quiche in de oven en bak in 35 minuten gaar.

Bestrooi de raclette taart met camembert en spekjes eventueel met wat fijngehakte peterselie.

Pin It

One thought on “Recept: Raclette taart met camembert en spek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.