|
|

Ingrediënten ovenschotel aardappel anders met bacon en ui voor 6 personen
Voor de saus
30 gram roomboter
30 gram bloem
300 ml volle melk
2 uien
1 teen knoflook
1/2 bouillonblokje (groente of kip)
150 gram gerookte spekreepjes
100 gram geraspte kaas
Een snuf peper uit de molen
En verder
Een stronkje broccoli
400 gram aardappels
6 plakjes ontbijtspek
50 gram geraspte kaas (geraspte mozzarella smelt het beste)
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook in ongeveer 10 minuten.
Versnipper de uien en pers de tenen knoflook.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter in een pannetje. Doe de ui en de knoflook bij de boter en bak tot het glazig wordt. Voeg de spekjes toe en bak krokant. Bestrooi met bloem en bak even mee.
Voeg de melk beetje bij beetje toe. Net zolang tot er een dikke saus ontstaat. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan en roer de kaas door de saus. Maak af met peper uit de molen.
Verdeel de aardappels en de broccoli over de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Giet de baconsaus over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 20-25 minuten gaar.
Bak de plakjes ontbijtspek krokant. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier en hak in stukjes. Hak de peterselie fijn.
Bestrooi de ovenschotel met aardappel anders met bacon en ui met de stukjes bacon, een beetje peterselie en peper uit de molen.


Ik ga het zeker een keer proberen te maken. In tegenstelling tot ‘de mister’ ben ik dol op aardappelen!
Het ziet er erg lekker uit maar er staat voor 6 personen. Zijn dit dan ieniemieniemensjes? Er gaan maar 400 gram aardappelen in het recept en 1 stronkje broccoli. Dat is voor mijn gezin met 4 personen echt veel te weinig. Laat staan voor 6 personen.
Ik ga het zeker maken maar ga de hoeveelheden wel aanpassen.
Niet zo zeuren Rika