Zachte kwarkbol met rozijnen

Recept: Zachte kwarkbol met rozijnen

 

Zachte kwarkbol met rozijnen Mijn god wat heb ik ’s ochtends een moeite met opstaan. Ik zit nog steeds een beetje in mijn vakantieritme en val pas rond een uur of 2 in slaap. Dat is best laat als de wekker om 7 uur alweer gaat. Waar sommige mensen er makkelijk op kunnen teren, is 5 uurtjes slaap voor mij veel te kort. Het resultaat? Wallen tot op mijn enkels, een slechte huid en elke dag een keiharde middagdip. Ik hoop dat mijn ritme snel bijtrekt, want hier word ik niet echt knapper van. Om mijn ochtend toch een beetje goed te maken zorg ik voor een lekker ontbijt. Geen yoghurt, granola of smoothies voor mij, dat is niet mijn ding, maar gewoon een lekker broodje. Deze zachte kwarkbol met rozijnen bijvoorbeeld. Dat is in combinatie met roomboter en oude kaas een echte guilty pleasure voor mij. Daar kom ik ’s ochtends mijn bed wel voor uit. Al heb heb ik hem dan wel de dag ervoor al gebakken. Het kan ook te gek he!




Ingrediënten zachte kwarkbol met rozijnen

250 gram rozijnen
250 gram bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren + 1 extra om mee in te smeren
250 gram kwark
1 eetlepel geraspte citroenschil
2 eetlepels zonnebloemolie + extra om in te vetten
2 eetlepels amandelschaafsel
1 eetlepel rietsuiker
50 gram suiker
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de rozijnen een half uurtje wellen in lauwwarm water.

Zeef de bloem. Doe de eieren, de kwark, de suiker, het bakpoeder, de geraspte citroenschil, de zonnebloemolie en een snuf zout bij elkaar in een kom of schaal. Roer de ingrediënten door elkaar met een spatel. Haal de rozijnen uit het water en laat ze even uitlekken. Roer de rozijnen door het beslag.

Vet een springvorm (20 cm) in. Giet het beslag in de springvorm en zet hem in de oven. Bak de kwarkbol in 40 minuten gaar. Besmeer na 30 minuten de kwarkbol met het ei en bestrooi met het amandelschaafsel en de rietsuiker. Laat de zachte kwarkbol met rozijnen een kwartier afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

7 thoughts on “Recept: Zachte kwarkbol met rozijnen

  1. Astrid schreef:

    Staan de rozijnen nog in het water? Ik neem aan dat die bij het rijtje eieren, kwark, suiker … moet. Ga hem van de week maken, lijkt me heerlijk.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *